Nici un abandon şcolar

În primul semestru al anului de studii curent, nu s-a atestat în raion nici un abandon şcolar. Şi asta, în pofida faptului că unele primării nu prea s-au grăbit să acorde ajutor copiilor din familiile vulnerabile.
Din cele 104200 lei prevăzute în fondul de şcolarizare (deşi iniţial fuseseră planificate 255500 lei) au fost utilizate doar 71200. Primăria Ungheni, de exemplu, a oferit 18 mii de lei din suma planificată de 75 mii. La Bumbăta, Cioropcani, Sculeni, chiar dacă au fost aprobate cîte 10 mii de lei în fondul de şcolarizare, nu a fost utilizat nici un leu.  La Petreşti a fost aprobată suma de 19500, ea rămînind intactă la finele anului. La Boghenii Noi au fost folosite doar 600 de lei din cele 11800 lei planificate.
Iulia Pancu, şefa Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, a evitat să spună care ar fi motivele unei asemenea atitudini a autorităţilor locale faţă de elevii din familiile defavorizate, menţionînd doar că numărul acestor familii continuă să fie destul de mare. Potrivit dînsei, meritul că nu a existat nici un abandon se datorează eforturilor depuse de Comisia Raională, de echipele manageriale ale instituţiilor de învăţămînt, dar şi de autorităţile publice locale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *