Șase moldoveni au fost arestaţi în Franţa pentru că au furat 50 de TIR-uri

Şase cetățeni ai Republicii Moldova, care fac parte dintr-o grupare criminală internaţională, au fost reținuți în Franţa și riscă să fie condamnați la zece ani de închisoare.
Ei sunt bănuiţi că au furat circa 50 de TIR-uri, evaluate la peste 10 milioane de euro. Gruparea răpea antomobilele de mare tonaj din parcările din Franța și le aducea, prin Belgia și Polonia, în spațiul ex-sovietic.
Operațiunea a durat nouă luni și la ea au participat şi poliţiştii moldoveni. „Nu am finalizat investigaţiile. Cele 50 de TIR-uri sunt dovedite. De fapt e vorba de peste 100 de camioane”, a declarat pentru „Adevărul” Alexandru Jizdan, şeful Direcţiei pentru combaterea crimei organizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Capul grupării are 46 de ani şi este din Briceni. El fura TIR-urile din Franţa şi le transporta ilegal până în Belgia. De aici, alţi membri ai grupului schimbau numerele de înmatriculare, urmând itinerarul Belgia-Polonia-Germania-Ucraina etc. Ceilaţi moldoveni au vârste cuprinse între 25 -46 de ani şi sunt originari din Străşeni, Ungheni şi Ialoveni. Toţi şase moldoveni se aflau ilegal în Franţa circa cinci ani.
Potrivit poliţiştilor moldoveni, în 2010 au fost furate din Franţa 900 de camioane, dintre care cel puţin 100 au fost răpite de gruparea din care făceau parte şi cei şase moldoveni.
Sursa: Adevarul


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *