Verdictul SPP: Bodyguarzii lui Voronin, curati ca lacrima

Serviciul de Protectie si Paza de Stat a finalizat ancheta interna in legatura cu incidentul de la Ungheni si a constatat ca bodyguarzii ai liderului PCRM au actionat legal.
“Directia securitatate interna a stabilit ca cei 3 colaboratori au indeplinit misiunea lor de baza de a proteja functionarul luat sub protectie, fara a admite incalcari ale legislatiei”, a declarat, pentru StireaZilei.md, purtatorul de cuvant al SPP, Eugen Vitu.
In cadrul anchetei interne au fost interogati atat cei 3 colaboratori banuiti ca ar fi aplicat forta, cat si patimitul si martorii incidentului. Bodyguarzii nu au fost suspendati din functii pe durata investigatiei.
Totusi, aceasta nu este concluzia finala. Toate materialele au fost trasmise procurorilor, iar dupa ce va fi declarat un verdict oficial SPP se va pronunta pe acest caz. „Daca va fi necesar, colaboratorii vor fi pedepsiti, iar daca se va stabili ca sunt nevinovati – vor fi indreptatiti”, a precizat Vitu.
Pe 28 octombrie, Procuratura Ungheni a deschis un dosar penal pe acest caz, 1 bodyguard fiind banuit de exces de putere, iar ceilalti doi avand calitatea de martori. Ulterior, cauza a fost transmisa Procuraturii Militare Chisinau, care continua investigatiile.
„Dosarul se afla in faza de examinare. Au fost numite mai multe expertize, iar intre timp sunt audiate mai multe persoane”, a precizat, pentru StireaZilei.md, sefa Serviciului de presa al Procuraturii Generale, Maria Vieru.
Incidentul a avut loc la finele lunii octombrie, in timpul campaniei electorale. Un simpatizant al PLDM s-a plans ca a fost batut, de paza de corp a liderului PCRM, Vladimir Voronin, in timpul intalnirii cu alegatorii la Casa de Cultura din Ungheni.
Pe de alta parte, PCRM afirma ca barbatul de 50 de ani ar fi incercat sa-l agreseze pe Voronin si a fost scos din sala de bodyguarzi, insa nu a fost batut.
Potrivit medicilor, barbatul s-a ales cu o entorsa a ligamentelor articulatiilor genunchiului drept.
Sursa: Stirea Zilei


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *