Un veac de școală în satul Semeni

În satul Semeni, raionul Ungheni, a fost marcată recent aniversarea a 100 de ani de la fondarea şcolii şi începutul învăţământului general obligatoriu în această localitate. La festivitate au particiapat elevi, profesori, dar și absolvenți care în prezent sunt șefi de instituții sau direcții de învățământ, informează ARENA.
Ceremonia a fost onorată cu prezența de preşedintelui raionului Ungheni, Ion Harea, şefului Direcţiei Generale Raionale Învăţământ, Tineret şi Sport, Iulia Pancu, primarului comunei Zagarancea, Mihail Burlacu, precum și a directorului  Institutului de Relaţii Internaţionale, Valentin Biniuc. Fiecare dintre ei a adresat câte un mesaj de felicitare colectivului de profesori.
În cadrul evenimentului a fost lansată cartea „Istoria satului Semeni în date şi imagini”, realizată de profesori și elevii din localitate.
Clădirea școlii din Semeni a fost construită cu suportul zemstvei, în anul 1910. În prezent, clădirea servește ca încăpere și pentru oficiul poştal şi bibliotecă.
Sursa: ARENA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *