Premiile „Expresului de Ungheni”

Personalitatile anului in versiunea "Expresului de Ungheni"
Personalitatile anului 2010 in versiunea "Expresului de Ungheni"

Categoria PUNCTUL PE I
Lidia Crăciun, directorul Spitalului raional

A avut curajul şi tăria de carater, în momente potrivnice dînsei (nu-i deloc uşor să lupţi cu o întreagă armată de bărbaţi!), să persevereze şi să ajungă acolo unde a considerat că va schimba lucrurile în bine. Şi le-a schimbat. A reuşit să demoleze veşnicul patriarhat în conducerea spitalului şi a trecut acreditarea spitalicească.

Personalitatile anului in versiunea "Expresului de Ungheni"
Personalitatile anului 2010 in versiunea "Expresului de Ungheni"

Categoria TINEREŢE VEŞNICĂ
Angela Ciocîrlan, directorul Centrului Regional de Resurse pentru Tineri

Cu zîmbetul pe buze, înconjurată de tineri, munceşte pentru tineri, uneori chiar conducîndu-se după faimosul dicton: „Scopul scuză mijloacele”. În consecinţă, obţine ceea ce doreşte. La una dintre cele mai mari realizări din ultimul deceniu a Ungheniului – declararea localităţii capitală a tineretului, a pus şi ea umărul, împreună cu instituţia pe care o conduce.
Categoria STIMĂ ŞI RESPECT
Gheorghe Filipovici, directorul gimnaziului Boghenii Noi, consilier raional

A reuşit să convingă o comună întreagă că partidul pe care-l reprezintă este cel mai bun, în pofida faptului că în marea majoritate a localităţilor din republică oamenii au optat pentru alte formaţiuni. A reuşit să convingă prin ceea ce este, prin ceea ce a făcut pentru comună. Dacă este respectat de o comună întreagă, de ce să nu fie respectat şi de noi?
Categoria LEGEA GĂZDUIRII
Ion Harea, preşedintele raionului

A reuşit, în anul 2010, să aducă la Ungheni şapte ambasadori: ai Cehiei, Ungariei, Turciei, Letoniei, României, Chinei şi Belorusiei, astfel promovînd imaginea raionului departe în lume. Credeţi oare că mulţi preşedinţi de raioane, foşti şi actuali, se pot lăuda cu o asemenea performanţă?
Categoria FOCUL DIN VATRĂ
Nicolas Nicula, directorul general „Acvila Grup”

Pentru 30 de ani ai fabricii de covoare din Ungheni. Chiar dacă a pleluat, cu ani în urmă, o întreprindere falimentară, nu a renunţat niciodată la istoria şi tradiţiile ei. „Covoare-Ungheni” a devenit un adevărat brend, produsele fabricii fiind solicitate pe toate meridianele globului, fiind o necesitate  atît pentru europeni, cît şi pentru asiatici.
Categoria DEVOTAMENT GLIEI
Anatol Plăcintă, directorul SRL „Lefcon Agro”

Acum cîţiva ani, a lăsat Chişinăul pentru a face agricultură veritabilă. A venit la Floreni, plasîndu-se în doar cîţiva ani, printre cei mai buni agricultori ai raionului. Zmeura produsă de întreprinderea pe care o conduce este în prezent pe masa europenilor. Şi livada, şi viţa-de-vie, şi cîmpurile de cereale – prin toate a demonstrat că se poate.
Categoria ÎMPOTRIVA VÎNTURILOR
Tamara Rahmistriuc, directoarea grădiniţei din Grăseni

Pentru perseverenţa şi insistenţa de care dă dovadă, pentru a le crea copiilor comunei condiţii din ce în ce mai bune pentru educaţie. A reuşit să îmbine fericit diplomaţia, puterea de muncă şi modestia, obţinînd succese remarcabile, readucînd la viaţă o instituţie preşcolară pe care mulţi puseseră, acum cîţiva ani, cruce.
Categoria STÎLPUL DE REZISTENŢĂ
Constantin Stratulat, preşedintele Asociaţiei de Educaţie Civică „Viitorul începe Azi”

Dacă nu era el, Ungheniul nu ar fi avut azi acele centre sociale de care au nevoie copiii cu nevoi speciale, adolescenţii şi tinerii rămaşi singuri în faţa greutăţilor vieţii, bătrînii solitari, uitaţi de societate. Pentru pasiunea cu care munceşte în numele bunăstării celor mai trişti ca noi, tot respectul şi aprecierea noastră.
Categoria SÎNGELE APĂ NU SE FACE
Efim Tarlapan, scriitor, epigramist

Născut la Măgurele, şcolit la Corneşti, Efim Tarlapan revine în locurile natale. Revine cu gîndul, revine cu fapta. La iniţiativa domniei sale, o stradă din or. Corneşti a fost numită în cinstea unui mare profesor – Mitrofan Buză. Dînsul a lansat şi o altă iniţiativă – de a organiza la Ungheni un festival al umorului. Mai devreme sau mai tîrziu, şi aceasta va prinde contur.
Categoria  EXCELENŢĂ MORALĂ
Tudor Topor, director adjunct al SA „Ungheni-Vin”

Pentru cei 55 de ani dedicaţi vinificaţiei, dintre care 45 – în raionul Ungheni. În pofida vîrstei onorabile, este în permanentă activitate, căci are cu ce şi are pentru cine. Politica dînsului a fost dintotdeauna, chiar şi în vremurile cînd erai obligat să te închini unui partid, vinurile şi podgoriile. Pentru asta: Jos pălăria!
Categoria PRO EUROPA
Eudochia Viziru, preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană Ungheni

A reuşit să facă astfel, ca titulatura agenţiei pe care a creat-o cu ani în urmă să prindă contur, iar dezvoltarea regională şi colaborarea transfrontalieră să devină crezul vieţii ei. În tot ce întreprinde, fie că e vorba de participare cetăţenească sau promovare a turismului, scopul final este acelaşi: integrarea europeană.
Categoria UNDE-S DOI, PUTEREA CREŞTE
Iurie Vrabie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli „Uncalnis”

Chiar dacă agricultura, domeniul în care activează, presupune eforturi foarte mari, nu încetează să lupte cu indiferenţa şi pasivitatea colegilor săi. Un promotor neobosit al valorilor europene: implicare, activism, voluntariat, principailitate, corectitudine. Premiul nostru e pentru promovarea neîncetată a patronatului în agricultură.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *