Jucării noi pentru o grădiniţă în curs de renovare

Multe jucării de pluş, păpuşi, instrumente muzicale, materiale didactice, în sumă de aproximativ 53 mii lei, a procurat Asociaţia obştească „Sprijin şi speranţă” pentru grădiniţa „Guguţă” din Ungheni, în prezent în reconstrucţie capitală.
Acţiunea respectivă a fost posibilă, graţie proiectului „Şanse egale la educaţie timpurie pentru toţi copiii”. Potrivit Mariei Calchei, preşedintele asociaţiei, un grant în valoare de 35 mii de lei pentru dotarea cabinetului metodic de la această grădiniţă a fost acordat de către Fundaţia olandeză „Roseti”. Astfel, a fost achiziţionat materialul didactic de care are nevoie o grădiniţă la început de cale. Restul banilor au fost luaţi din alte proiecte.
„Prin ceea ce va fi transmis grădiniţei vor fi satisfăcute unele cerinţe curiculare ale preşcolarului. Astfel îi vom dezvolta anumite competenţe, căci copilul nu doar va vedea şi va auzi, dar va putea şi să se implice în joc, dezvoltîndu-şi gîndirea”, a remarcat Iulia Pancu, şefa Direcţiei generale învăţămînt, tineret şi sport.
Maria Calchei a subliniat, la rîndul ei, că AO „Sprijin şi speranţă” susţine o grădiniţă care este în curs de renovare, o grădiniţă în care vor fi încadraţi şi copiii cu nevoi speciale. Dînsa a dat asigurări că va susţine această instituţie preşcolară şi în continuare prin atragerea mai multor proiecte.
Viceprimarul de Ungheni, Ghenadie Moroi, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că „am depăşit acea perioadă în care duceam lipsă de materiale didactice, de jucării”.
Grădiniţa „Guguţă” va fi una incluzivă, destinată şi copiilor cu nevoie speciale. Ea va fi redeschisă la finele anului 2011. Circa un deceniu, aici a funcţionat şcoala primară „Spiridon Vangheli”. În prezent, se desfăşoară lucrări de reparaţie, finanţatorul principal fiind organizaţia olandeză JANIVO cu o sumă de peste 2 milioane lei.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *