Ţigări camuflate în trenul „Chişinău-Bucureşti”

La postul vamal „Ungheni-Cristeşti”, colaboratorii CCCEC au supus verificării inopinate trenul de pasageri de pe ruta internaţională „Chişinău-Bucureşti”. Astfel, în cinci vagoane ale garniturii, în locuri special amenajate şi camuflate (în rezervoarele pentru sistemul de răcire a aerului) au fost depistate peste 2500 pachete de ţigări „Pall Mall” cu timbre de acciz ale R. Moldova în valoare totală de 25 000 lei.
Conform estimărilor, profitul obţinut ilicit în urma comercializării unui cartuş de ţigări marca „Pall Mall” pe piaţa din România constituie 500 Euro. Astfel, fiecare tură de însoţitori de vagoane (pe acelaşi tren activând 2 ture), efectuând 8 ture în lună, obţin un venit ilicit de circa 16 000 Euro/lunar, ceea ce constituie circa 32 000 Euro/lunar obţinute de către ambele ture.
La moment se întreprind acţiuni întru sancţionarea persoanelor implicate în organizarea schemei ilegale, inclusiv a responsabililor din cadrul Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” care, prin neonorarea corespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu, au tolerat asemenea acţiuni şi au contribuit la crearea unui sistem ilegal de activitate, în consecinţă prejudiciind imaginea ţării pe plan european. Centrul investighează cazul.
Sursa: Ziarul de Garda


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *