O şansă unică în viaţă: să-l acompaniezi pe însuşi Vasile Iovu

După ani şi ani de activitate concertistică, Andrei Pascaru, profesor de muzică la Liceul „Ion Creangă” din Ungheni, sufletul formaţiei-model „Dinastia Pascaru”, a trăit un adevărat moment de glorie.
Pe 29 octombrie, dînsul a avut o şansă unică în viaţă: să-l acompanieze pe cel mai mare naist al Moldovei, Vasile Iovu. Evenimentul s-a produs la Biblioteca „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, cu prilejul inaugurării Zilelor acestei instituţii. „Este o mare onoare pentru mine. Indiscutabil!”, a declarat ungheneanul nostru imediat după recitalul pe care l-a avut alături de maestru. Fiind întrebat cum de s-a descurcat atît de bine, fără nici o repetiţie, dînsul a răspuns că e foarte simplu, cînd ai alături un adevărat profesionist.
Recitalul a început cu o melodie, dedicată memoriei lui Gheorghe Bodolica, directorul Palatului culturii din Ungheni, fost coleg de colegiu cu Vasile Iovu. Au urmat melodii de o rară frumuseţe, începînd cu „Rapsodia” lui Enescu şi terminînd cu „Ciocîrlia”.
„Cînd domnul Iovu a solicitat un acordeonist pentru a-l acompania, gîndul ne-a dus imediat la Andrei Pascaru, căci îl ştim ca pe un adevărat profesionist în domeniul său şi eram siguri că va face faţă”, a menţionat Galina Moraru, specialist la Secţia cultură din Ungheni. Într-adevăr a făcut faţă, obţinînd, în cele din urmă, pînă şi laudele lui Vasile Iovu.
De notat că alături de cei doi s-a produs şi un alt muzicant de excepţie, naistul Igor Podgurschi, originar din Vulpeşti, cu numele său scenic Igor Podgoreanu, în care Vasile Iovu îşi pune mari speranţe.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *