FOTO/VIDEO | Ungheni – Capitala Tineretului 2011


Orașul Ungheni a fost desemnat oficial drept capitală a tineretului 2011. Anunțul a fost făcut ieri, 15 noiembrie, în cadrul Galei Tineretului 2010, ca urmare a deciziei comisiei de evaluare a dosarelor localităților participante. Conform planului de acțiuni, timp de un an, în Ungheni se vor desfășura o serie de activități cu caracter social, cultural, economic și de divertisment. De asemenea, în decurs de un an, capitala tineretului va găzdui evenimente de dimensiune națională , care anterior au avut loc doar în Chișinău.
Orașul Ungheni a fost selectat de către o comisie formată din reprezentanţii Administraţiei Publice Centrale, Agenţiilor ONU, altor organizaţii internaţionale şi neguvernamentale de tineret.
”Sunt mândru că orașul nostru a fost ales drept capitală a tineretului. Nu a fost greu să dăm curs acestei inițiative. Avem o experiență frumoasă în domeniul activităților pentru tineret”, a declarat primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros.
Angela Ciocârlan, directorul Centrului Resurse pentru Tineret ”Făclia” din Ungheni, instituție co-autor al proiectului depus în cadrul concursului, a asigurat că orașul va face față tuturor cerințelor și i-a invitat pe oaspeți în Ungheni.
Concursul ”Capitala Tineretului 2011”, lansat în premieră pentru țara noastră, are ca scop să concentreze activităţile pentru tineri în centrele raionale şi oraşele din ţară, să antreneze și să susțină orașele mici, prin proiecte pe termen scurt și mediu care vizează sprijinul tinerilor, crearea locurilor de muncă și modernizarea infrastructurii.
Președintele interimar, Mihai Ghimpu, a declarat, glumind, că va fi nevoit să-și mute reședința în Ungheni: ”Succesul tinerilor îmi creează anumite probleme, va trebui să-mi mut reședința la Ungheni, dar nu văd problemă în asta”, a spus Ghimpu, prezent la evenimentul de ieri.
Criteriile de selectare a orașului câștigător au fost tematicile activităţilor de tineret propuse, infrastructura existentă pentru activităţile de tineret, resursele umane disponibile şi suportul financiar din partea administraţiei publice locale sau din alte surse. Menționăm că în cadrul concursului nu au fost eligibile orașele Chișinău și Bălți.
Iniţiativa este parte a setului de acţiuni planificate în cadrul Anului Internaţional al Tineretului, lansat la 12 august 2010.
Vezi mai jos un slideshow de la eveniment.

Sursa: UNIMEDIA
Foto: Expresul.com


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *