„Expresul de Ungheni” la cea de-a treia aniversare

Iată că au trecut deja trei ani de cînd „Expresul de Ungheni” a început să-şi croiască o cale a sa, o cale deloc uşoară, dar care a ambiţionat întreaga echipă la fapte mari. A devenit deja o tradiţie ca la aniversare să venim cu realizările obţinute pe parcursul unui an.
Sînt realizări frumoase, pentru că sînt ale noastre şi ale cititorilor noştri: relativ puţini, dar de o foarte bună calitate, aşa cum ni-i dorim.
DECI
„Expresul de Ungheni” a trecut hotarele raionului, fiind unica publicaţie regională,  parteneră media a unui forum investiţional de la Făleşti.
„Expresul de Ungheni” a devenit unica publicaţie locală din R. Moldova, parteneră media a unei echipe de fotbal din Divizia A a Campionatului naţional la fotbal – FC „Costuleni”.
Pentru prima dată în istoria Ungheniului, o publicaţie a găzduit întrebările unghenenilor şi răspunsurile la acestea a unui prim-ministru. Este vorba de „Expresul de Ungheni”.
„Expresul de Ungheni” i-a „readus” acasă pe: Constantin Andriuţă, doctor habilitat în medicină, originar din Măgurele, pe folcloristul Andrei Tamazlîcaru, fondatorul renumitei „Tălăncuţe”, originar din Grăseni, pe Zamfira Mihail, doctor în filologie, profesor universitar la Bucureşti, care-şi trage rădăcinile de la Cornova, pe Victor Mihalachi, campion mondial la caiac-canoie, originar din Floriţoaia Veche, şi chiar recent – pe I.A.L. Diamond, scenarist la Hollywood, laureat al unui premiu Oscar şi nominalizat pentru alte patru premii Oscar, originar din Ungheni.
„Expresul de Ungheni” a fost unica publicaţie din R. Moldova, care a reuşit să imortalizeze primele momente de demolare a gardului de sîrmă ghimpată, pe 11 februarie curent, avînd în arhiva sa, la ora actuală, peste o sută de fotografii de la eveniment.
„Expresul de Ungheni” a redescoperit în acest an „Masa lui Petru I” de la Zagarancea, Movila Măgurii de lîngă Ţîghira, „Casa albă” de la Valea Mare.
„Expresul de Ungheni” a fost partener media la cele mai importante evenimente culturale ale anului, printre care: Zilele Bibliotecii „George Bariţiu” din Braşov şi Festivalul naţional de dans popular „Drăgaica”. A fost partener media şi s-a implicat total în reflectarea Forumului de investiţii din octombrie curent.
Zeci de materiale publicate în „Expresul de Ungheni” au fost preluate de publicaţiile naţionale, printre care: „Ziarul de gardă”, „Apropo Magazin”, „Timpul”, nemaivorbind de cele mai importante site-uri din R. Moldova: protv.md, unimedia.md, jurnal.md, dar şi hotnews.md sau Agenţia de ştiri DECA-press. Colegii din mass-media naţionale recunosc că, în căutarea unor subiecte mai interesante, deseori apelează la „Expresul de Ungheni”, publicaţia noastră servindu-le o adevărată sursă de inspiraţie.
Pe 29 octombrie, cu ocazia celor trei anişori de la lansare, „Expresul de Ungheni” vine cu o expoziţie de fotografii, care va fi vernisată în sala de expoziţii „Vasile Şoimaru” a Bibliotecii „Dimitrie Cantemir”. Este o expoziţie realizată în parteneriat cu AO „Alianţa între generaţii” din Făleşti, AO „Expresul” şi Biblioteca publică.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *