Despre dragoste, în plină toamnă

Deşi, tradiţional, în şcolile noastre se vorbeşte mai mult despre dragoste în luna februarie, cînd unii sărbătoresc Sf. Valentin, iar alţii – Dragobetele, la Gimnaziul “Ion Vatamanu” din Pîrliţa dragostea a fost rostită şi cîntată în plină toamnă.
“A fost o activitate pe care am organizat-o în vacanţă, pentru copiii din clasele gimanziale”, ne-a explicat Raisa Ursan, director educativ la Gimnaziul “Ion Vatamanu”. Potrvit dînsei, e cea mai potrivită perioadă de a discuta cu copiii despre dragoste, căci toamna e anotimpul nunţilor în Moldova. “Deşi s-ar părea că ei sînt versaţi în ale dragostei de la o vîrstă fragedă, am înţeles că, totuşi, cunosc foarte puţine despre ea. De ce să nu-i învăţăm cum să se comporte la o discotecă, la o serată, cum să invite un băiat o fată la dans, ce să-i spună şi cum”, a spus dînsa, după care a concluzionat: ”Multe lucruri mai au de învăţat adolescenţii noştri”.
La eveniment au fost prezenţi şi foşti absolvenţi ai gimnaziului, şi profesori, şi chiar fostul director, Ion Fulga, precum şi actualul director, Nina Burlacu.
Actvitatea respectivă face parte din şirul de evenimente consacrate Zilei Tineretului, care a fost marcată oficial, în lumea întreagă, pe 10 noiemrbie. (L.B.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *