Broderia îi aduce căldură şi linişte sufletească

Ludmila Grecu
Ludmila Grecu

Ludmila Grecu
Ludmila Grecu

De mică, pe Ludmila Grecu, directoarea grădiniţei nr. 47 „Solnîşko” din oraşul Ungheni, o pasionează broderia. Dar s-a lăsat, o perioadă, de ocupaţia preferată ca, de trei ani încoace, să o reînceapă şi să se ocupe intensiv de ea. Broderia îi aduce căldură şi linişte sufletească, după o zi încordată de lucru.
„Am acasă un perete dedicat lucrărilor mele. Mă bucur mult cînd le privesc”, spune dînsa. Are, în mica sa colecţie, lucrări brodate din natură, lucrări cu chipul Maicii Domnului şi al lui Isus Hristos, şi chipuri de copilaşi. Are şi o lucrare, la care ţine deosebit de mult, numită „Vioara mea”. „Bunelul meu Ion a cîntat la vioară. Această lucrare, care reprezintă instrumentul respectiv, îmi aminteşte de copilăria mea. Am lucrat la ea cu multă dragoste, am depus inimă şi mult suflet”, povesteşte dînsa.
De trei luni lucrează la o altă lucrare simbolică, care va reprezenta un leu ce se odihneşte sub un copac. Soţul Ludmilei Grecu, Vasile, este născut în zodia Leului. Pe 13 ianuarie, cînd se sărbătoreşte Sfîntul Vasile, dînsa îşi doreşte din suflet să i-o facă cadou.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *