Atenţie: bancnote false a cîte 200 de lei

Bancnota falsa de 200 de lei

Bancnota falsa de 200 de lei
Bancnota falsa de 200 de lei

La Ungheni, a fost depistat un grup de tineri care confecţiona şi punea în circulaţie bancnote false a cîte 200 de lei fiecare. Pînă în prezent, a fost stabilit că unul dintre aceştia a confecţionat asemenea bancnote în sumă de peste 11 mii lei. O parte din bani au fost puşi în circulaţie în unităţi comerciale din raionul Ungheni, dar şi din Nisporeni.
Tinerii sînt originari din Sculeni şi au ceva mai mult de 20 de ani. Potrivit comisarului Comisariatului de Poliţie Ungheni, Iurie Derenev, în timpul percheziţiei la domiciliul bănuiţilor au fost depistate şi ridicate două imprimante de model Kanon PN 255, două rulouri de hîrtie specială, 137 de bucăţi de hîrtie adaptată pentru confecţionarea banilor falşi, precum şi un desen cu chipul lui Ştefan cel Mare analogic cu cel de pe bancnotele false.
A mai fost depistată şi o armă de vînătoare deţinută ilegal, precum şi cartuşe pentru ea.
Anterior, a fost reţinut în flagrant unul dintre bănuiţi, care şi-a achitat consumaţia la barul „Căsuţa mea” din Ungheni cu o bancnotă falsă de 200 de lei. Urmare a percheziţiei corporale  asupra acestuia au fost depistate şi ridicate alte 27 de bancnote a cîte 200 de lei, toate cu semne de falsificare.
„Dacă se va demonstra vina acestor tineri, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani, pentru confecţionarea şi punerea în circulaţie a bancnotelor false”, a remarcat Iurie Derenev.
Este prima captură de bani falşi de asemenea proporţii, depistată în ultimii ani la Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *