Alegerile – într-o atmosferă calmă

Pînă la 15.00, unghenenii au votat în proporție de 40,38%. Cel mai mare activism s-a înregistrat în cel mai îndepărtat sat de la centrul raional, la Cornova – 56,78%. Aceeași prezență la vot s-a înregistrat și în satele Medeleni și Romanovca.
Peste jumătate dintre alegători s-au prezentat deja la urne în satele Bulhac, Buzduganii de Sus, Condrătești, Coșeni, Florițoaia Veche, Mircești, Vulpești.
O prezență mult mai slabă s-a înregistrat în satele cu populație preponderent ucraineană. La Agronomovca au ieșit la vot 32% , la Cioropcani – 40%.
Rata participării la vot în orașul Ungheni a fost, la ora 15.00, de 37,5%.
Potrivit lui Igor Poroseci, membru al Consiliului electoral de circumscripție, alegerile au loc într-o atmosferă calmă, liniștită. Nu au fost înregistrate încălcări sau incidente majore.
S-a menționat doar, de către PromoLex, lipsa de căldură în secția de votare a satului Coșeni. O ungheneancă a încercat să voteze pentru soțul ei țintuit la pat și, pentru că i s-a interzis, a depus o contestație la Consiliul electoral. Este unica plîngere pînă la ora actuală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *