6 persoane – 27 mii euro

Pentru migraţiune ilegală, un grup criminal, în frunte cu un cetăţean de origine siriană, cu permis de şedere legal în Moldova, a obţinut 27 mii de euro, doar de la 6 persoane.
După un şir de acţiuni operative de investigaţie, ale ofiţerilor Biroului migraţie şi azil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, suspectul, în vârstă de 58 de ani, a fost prins după ce a transportat ilegal 6 cetăţeni din Irak, printre care şi un minor.
Solicitanţii de a pleca peste hotarele Moldovei, depunea mai întâi actele necesare pentru azil în ţara noastră, după care erau transportaţi în raionul Ungheni. Traversând cu barca râul Prut, aceştia ajungeau în Iaşi, România, de unde erau preluaţi de alţi complici şi duşi la Bucureşti, unde erau cazaţi pe 4-5 zile. În ultima etapă, persoanele erau preluaţi de un ultim complice, care îi transporta în oraşul Timişoara, România, de unde cu un tir cu numere de înmatriculare turceşti – în Ungaria, iar de acolo – în partea de vest a Europei.
Capul afacerii, se află în arestul poliţiei pe o perioadă de 72 de ore, iar forţele de ordine din Moldova colaborează cu colegii din România în scopul identificării şi reţinerii tuturor membrilor acestui grup.
Sursa: Politik.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *