Se poate

Succesele de ultimă oră, repurtate de unghenenii noştri, mă conving tot mai mult că nimic în viaţa aceasta nu este imposibil. Mai devreme sau mai tîrziu, fiecare dintre noi poate ajunge undeva, foarte sus, fiind aplaudat de o lumea întreagă.
Adriana Popovici, o elevă din clasa a şaptea din Ungheni, a fost printre cei mai buni la concursul “Junior Eurovision Song Contest”. Nu-i o glumă să te clasezi pe locul IX dintr-un număr de peste 200 de concurenţ din întreaga republică. Romaniţa Toma, o altă tînără ungheneancă, a obţinut premiul mare la un festival prestigios de la Vaslui. Mihai Adam, un tînăr unghenean, a reuşit, alături de alţi doi tenismeni moldoveni, să propulseze Republica Moldova, chiar recent, la Campionatul Europei, într-o ligă mai superioară a tenisului european.
Emilia Cucuruzac, o educatoare din Ungheni, a reuşit să convingă foarte multă lume că e cea mai bună din republică. Vă imaginaţi? Cea mai bună din mii şi mii de alte educatoare foarte bune!
Sînt oameni despre care am relatat în ultimele trei săptămîni. Sînt oameni pentru care ne-am bucurat sincer. Sînt oameni ca oricare alţii. Doar că au muncit mai mult. Doar că au renunţat, de multe ori, la distracţii, la odihnă. Sînt oameni care au ştiut exact ce vor şi au mers pas-cu pas spre scopul pe care şi l-au pus.
Păcat că prinde la public mult mai mult un viol sau un jaf decît o istorie de succes. Să fie oare proverbiala rînză a moldoveanului de vină? “Cum, Dumnezeule, parcă e la fel ca mine, da uite cum a sărit înainte”, s-o fi gîndit mulţi dintre cei ce-o cunosc pe Adriana Popovici. Sau pe Romaniţa Toma. Sau pe Mihai Adam. Sau pe Emilia Cucuruzac. “Ia lăsaţi, că nu mai sînt ei cei mai buni”, ar fi gata să exclame azi foarte multă lume. De ce?
Cred că, dacă fiecare dintre noi nu ar mai încerca să caute pete în soare, ci să accepte deschis şi cu sinceritate succesul altuia, am trăi cu mult mai bine. Mult mai multă energie pozitivă s-ar emana în jur şi atunci buna dispoziţie ne-ar face să exclamăm: “Se poate”. Iar pînă la succes, în acest caz, nu e decît un pas.
Să lăsăm invidia la o parte şi să ne bucurăm sincer pentru cei care azi sînt mai buni decît noi. Atîtea lucruri frumoase se întîmplă în jur. Trebuie doar să le vedem.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *