Mai aproape de Europa, mai aproape de Uniunea Europeană

Dirk Lorenz, ofiţerul politic al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău

Dirk Lorenz, ofiţerul politic al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău
Dirk Lorenz, ofiţerul politic al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău

„Vom considera Ungheniul pe lista de priorităţi, pentru a reflecta rolul special pe care îl aveţi”, a declarat ofiţerul politic al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Lorenz, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii presei din Ungheni, pe 15 octombrie curent.
Declaraţia a venit urmare a întrebării puse de reporterul „Expresului de Ungheni” privind eventualitatea deschiderii aici a unei reprezentanţe a Uniunii Europene. Oficialul european a remarcat că, deocamdată, nu sînt mijloace financiare pentru aşa ceva, dar a dat de înţeles că s-ar putea să fie deschis la Ungheni un Centru de informare a UE. „Avem deja două la Chişinău şi, deocamdată, nu am creat nimic în teritoriu”, a spus dînsul.
În altă ordine de idei, Dirk Lorenz a menţionat că „relaţiile între Uniunea Europeană şi Republica Moldova s-au îmbunătăţit considerabil în comparaţie cu începutul anilor 90” şi UE va continua să se afle alături de ţara noastră ca un bun prieten.
„Vreau să menţionez că ritmul negocierilor care a început în ianuarie curent este unul fără precedent. Cu nici o altă ţară noi nu am avut asemenera negocieri rapide şi eficiente, cum am avut cu R. Moldova pe parcursul acestui an. Aşadar, R. Moldova este o istorie de succes. Sîntem impresionaţi de rapiditatea cu care sînt implementate reformele în ultimele luni şi sperăm că aceleaşi progrese se vor menţine şi în continuare. Aveţi nevoie acum de un guvern stabil, care să fie operaţional pe parcursul a patru ani, adică aveţi nevoie de o majoritate parlamentară care să poată alege preşedintele, ca să se axeze în următorii patru ani pe reforme”,  a mai spus Dirk Lorenz.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *