Un altul şi, totodată, acelaşi Voronin

Fără mare alai, cu doar două maşini, destul de luxoase de altfel, însoţit de pază de corp, Vladimir Voronin, preşedinte al Republicii Moldova…
timp de opt ani, liderul comuniştilor moldoveni, şi-a făcut apariţia la Ungheni în seara zilei de 16 august.
În sala de cinema al Centrului de Agrement „Patria” îl aşteptau sute de susţinători, în marea lor majoritate, vorba poetului, cu capul nins. A apărut, îmbărcat în blugi, s-a plîns de condiţiile din sala de la „Patria”, s-a arătat nemulţumit că mulţi cetăţeni tot intrau în timpul discursului său, exclamînd la un moment dat: „Închide uşa ceea din drum”.
Vladimir Voronin a fost, ca de obicei, în repertoriul său. Şi-a criticat principalii oponenţi în maniera sa, devenită deja legendară. „Ne-am săturat de Ghimpu, aista care are aşi, tuji…”, a spus despre cel care l-a urmat, fie şi în calitate de interimar, în funcţia de şef al statului. Referindu-se la PLDM, unul din principalele partide de la guvernare, s-a întrebat nonşalant: „Ce-i cu „guseniţiele” astea verzi, cu lăcustele acestea?”. La întrebarea cuiva din sală: „Ca facem cu Lupu?”, liderul comunist a răspuns: „Cu Lupu nu facem nimic. Lupu nu mai este lup. E lupuşor deamu, i-au scos dinţii, i-au scos măselele”.  Vladimir Voronin a declarat sus şi tare că nu-l va susţine niciodată pe Marian Lupu. Iaca Zinaida Greceanîi e altceva. „Ce pretenzii au ei faţă de femeia asta? Zinaida Petrovna nu umbla ca alţii, cu cîinii subsuoară”, a exclamat dînsul.
A scăpat de replicile fostului preşedinte doar Serafim Urechean.
Cea mai mare parte din duscursul său Voronin l-a dedicat referendumului constituţional din 5 septembrie. După ce tot a vorbit şi a vorbit, s-a adresat celor prezenţi: „Da voi aţi înţeles ceva sau v-am amestecat cu totul?”, subliniind totdată: „Uitaţi de referendum aşa cum să vă uite toate relele”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *