Tinerii au dat dovadă de ambiţie şi iniţiativă

La început de an şcolar, Grupul Local de Tineri creat în cadrul Fundaţiei Comunitare Ungheni  a dat un nou start acţiunilor de colectare de fonduri.
În această campanie au fost implicate toate liceele din oraş, dar şi cele din satele Cetireni, Sculeni şi Pîrliţa. Astfel, au fost puse spre vînzare 384 de bilete pentru vizionarea filmului artistic american „Ciocnire”. „A fost o provocare pentru noi, mai ales că iniţial mulţi dintre tineri nu prea s-au arătat interesaţi de iniţiativa noastră. Ne-am străduit să-i mobilizăm, să le oferim cît mai multe informaţii despre film, să-i facem cît mai activi şi să-i intrigăm”, a menţionat Lidia Sanduleac, liderul grupului. Preţul unul bilet a variat între 10 şi 15 lei. De fapt, preţul standard a fost de 10 lei, iar cei care au dorit cu adevărat să participe în această campanie l-au cumpărat cu 15 lei. „Aş vrea să menţionez că au fost foarte mulţi tineri care au cumpărat biletul cu 15 lei, ceea ce denotă faptul că tinerii vor, au ambiţie, au iniţiativă şi au idei inovatoare”, a subliniat liderul grupului.
Potrivit Lidiei Sanduleac, în această campanie au fost colectate aproximativ 3000 de lei, care au fost depuşi ulterior în contul Băncii pentru tineri. Banii vor fi utilizaţi sub formă de granturi pentru grupurile de tineri care vor dori să implementeze proiecte. Propunerile de proiect vor fi depuse pînă la 20 octombrie, după care vor fi selectaţi beneficiarii granturilor.
După derularea filmului, a avut loc şi o dezbatere privind problemele care au fost abordate în film: rasismul, amestecul de naţiuni, emigrarea, lipsa de toleranţă. Celor mai activi tineri li s-au decernat diplome.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *