Sîrba de la Costuleni pe stadionul din Orhei. Debut cu dreptul pentru FC Costuleni în Divizia Națională

Zi mare pentru istoria fotbalului din Costuleni. Echipa din localitate a debutat cu o victorie în primul său meci din Divizia Națională. Cu 2:1 ea a învins una dintre cele mai titrate echipe ale fotbalului moldovenesc din anii 90 încoace – FC Nistru Otaci. A fost o victorie meritată a elevilor lui Ilie Vieru, care însă au tremurat pînă în ultimul minut pentru acest rezultat pozitiv.
Prima repriză a fost la discreția costulenenilor. Susținuți din tribune de un grup mic, dar inimos de suporteri, jucătorii de pe malul Prutului au rata t incredibil în două rînduri prin Starciuc. Totuși, atacantul s-a revanșat în minutul 15, atunci cînd a reușit să marcheze primul gol pentru FC Costuleni în Divizia Națională, după o ieșire unu la unu cu portarul advers.
Aici atacurile costulenenilor nu s-au oprit. Au urmat mai multe șanse irosite de același Starciuc, veteranul echipei Marcel Reșitca și vedeta Eduard Tomașcov. Ultimul, în minutul 38, a reușit un gol după o fază frumoasă creată de Maxim Bogacic. La 2:0 se părea că FC Costuleni are meciul în mînă, iar vestita sîrbă de la Costuleni va răsuna fără nici o emoție din partea celor 3 muzicanţi aduși la stadion.
Nu a fost să fie aşa. Otăcenii şi-au revenit, iar repriza a doua le-a aparţinut. Atacurile au curs valuri spre poarta apărată de Levanov. Primul semnal l-a dat căpitanul celor din Otaci. Dolgov a trecut de portarul costulenenilor, însă a nimerit bara. Eforturile oaspeţilor însă nu au fost în zădar. În minutul 70, atacantul de culoare al otăcenilor, Belle, a reuşit să marcheze în poarta goală. Mai mult însă jucătorii de la Nistru Otaci nu au reuşit, iar meciul se încheie, spre satisfacţia celor aproape 100 de suporteri ai costulenenilor, cu victoria favoriţilor lor.
Prezent la meci, patronul echipei FC Costuleni, Iurie Chirinciuc, s-a arătat mulţumit de rezultat, nu şi de jocul echipei. Cel puţin, în repriza a doua. Veşti bune însă pentru suporteri. În toamnă, echipa ar putea reveni pe teren propriu. Asta, după ce Consiliul raional Ungheni a oferit echipei 500 mii de lei pentru construcţia unui stadion. Un proiect al viitoarei arene a fost deja realizat, iar în scurt timp ar putea începe construcţia acestuia.
Pînă atunci însă, duminică, FC Costuleni are de trecut un adevărat examen. La Chişinău, jucătorii de pe malul Prutului vor întîlni Dacia Chişinău. Meciul va începe la orele 18.30 şi se va desfăşura pe stadionul Zimbru. De la Costuleni şi Ungheni şi-au anunţat prezenţa mai mulţi microbişti, pentru care conducerea clubului a promis că va organiza transportul cu autocarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *