Presa română şi marii campioni despre băiatul de aur de la Floriţoaia Veche

Victor Mihalachi
Victor Mihalachi

Victor Mihalachi
Victor Mihalachi

Vedeta indiscutabilă a Campionatelor Mondiale de kaiac-canoe de la Poznan (Polonia) a fost echipajul român de Canoe 2, format din Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi (originar din Republica Moldova), care au cucerit două titluri supreme, la 500 şi 1000 m.
Cu două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, pregătiţi de Igor Lipalit, îşi înscriu numele în galeria marilor campioni ai acestei discipline, devenind de pe acum favoriţi pentru concursul olimpic de peste doi ani, de la Londra. (Jurnal Naţional)
Unul vine din Moldova de peste Prut, celălalt s-a născut la Ştefeşti, în judeţul Prahova. Acum formează împreună cea mai tare barcă din lume. Sînt atît de tineri încît ceea ce au realizat zilele trecute, la Mondialele de la Poznan, nu poate fi decît începutul. Mihalachi are 21 de ani, iar Dumitrescu 22. Au strălucit încă de cînd erau juniori şi, mai ales, nu s-au pierdut pe drum. Pentru că şi-au fixat un scop şi încă nu l-au atins, deşi au toate şansele s-o facă: să devină campioni olimpici în 2012, la Londra. (Gazeta sporturilor)
Ioan Bîrlădeanu, preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe: „E ceva senzaţional ce au obţinut ei, să ia aur şi la 500, şi la o 1000 de metri! Nici măcar cei mai mari sportivi ai acestui sport, Paţaichin, Simionov, nu au reuşit acest lucru”.
„Ceea ce au realizat e incredibil. O premieră pentru istorie. De la prima participare a României la Mondialele de kaiac-canoe, în 1954, şi de la introducerea probei de 500 de metri, în 1971, nici un echipaj de doi, compus din aceiaşi oameni, nu a izbutit dubla. A venit însă acest an frumos, 2010, cînd Alexandru şi Victor au reuşit-o”. (Gazeta sporturilor)
“Şi Alexandru, şi Victor sînt oameni serioşi, ambiţioşi, muncitori. Îşi doresc performanţa, trăiesc pentru ea”, îi descrie Paţaichin, canoistul român cel mai medaliat din istorie. “N-ai să-i vezi că vorbesc de discoteci, de şpriţ sau ceva asemănător. Ei trăgeau de mine, mai ales Mihalachi, să le dau înregistrările curselor, filmările de la antrenamente. Stăteau ore întregi şi le studiau”. (www.gsp.ro)
“Vorbim despre medaliile astea ca despre cele şapte minuni ale lumii”, spune Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj. „Nici nu-şi dau seama ce au realizat, dar este normal, avînd în vedere vîrsta lor, faptul că sînt la început de carieră”. (Gândul)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *