Inundaţiile au demonstrat: e nevoie de o colaborare moldo-română

Inundațiile din vara anului 2010 au demonstrat că este nevoie de o colaborare între partea rămână și cea moldovenească.
„Avem o răspundere comună, o obligaţie comună faţă de cetăţeni să gestionăm corect şi eficient apele Prutului care sînt o binecuvîntare, dar care, revărsîndu-se, pot deveni o nenorocire”, a declarat Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, în cadrul vizitei sale la Ungheni, de la începutul lunii septembrie.
Mai mult decît atît, dînsul a spus că inundaţiile din acest an au demonstrat că există un potenţial de colaborare care nu a fost valorificat pînă acum.
Nenorocirea care s-a abătut asupra locuitorilor de pe ambele maluri ale Prutului a făcut ca dialogul dintre R.Moldova şi România să se intensifice.
„Mă aştept ca în curînd să trecem şi la paşi concreţi, pentru a preveni în viitor apariţia unor asemenea catastrofe”, a subliniat ambasadorul, după care a continuat: „Ceea ce s-a întîmplat în acest an demonstrează că e nevoie de o colaborare în ceea ce priveşte prevenirea dezastrelor naturale şi în ceea ce priveşte lucrările necesare, pentru ca aceste dezastre să fie mai rare sau chiar să nu se mai repete niciodată”.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *