Interesaţi de dinamizarea relaţiilor între agenţii economici ungheneni şi belaruşi

Ambasadorul Belarusului la Ungheni
Ambasadorul Belarusului la Ungheni

Ambasadorul Belarusului la Ungheni
Ambasadorul Belarusului la Ungheni

Ambasadorul Republicii Belarus în Moldova, Veaceslav Osipenko,  îşi doreşte cu tot dinadinsul să contribuie la stabilirea unor relaţii dinamice şi reciproc avantajoase între raionul Ungheni şi unul dintre raioanele regiunii Gomel.
„Regiunea respectivă este cea mai aproape, din punct de vedere geografic, de raionul Ungheni”, a explicat Excelenţa sa în cadrul unei întîlniri cu funcţionari publici şi oameni de afaceri din  Ungheni, pe 9 septembrie curent.  În plus, „pînă la criză, colaborarea între raionul Ungheni şi regiunea Gomel a fost una frumoasă, o colaborare economică bună”. Criza, potrivit ambasadorului, a făcut că această colaborare să se piardă, nejustificat, mai ales că era o colaborare reciproc avantajoasă.
Dînsul a dat asigurări că raioanele din regiunea Gomel, unde a lucrat şi domnia sa o perioadă îndelungată, sînt „raioane foarte bune, interesate de producţia din raionul Ungheni”.
Veaceslav Osipenko a vizitat raionul Ungheni, în anul curent, deja de două ori, fiind invitat de preşedintele raionului, Ion Harea. Alte două întîlniri între cei doi oficiali au avut loc la Chişinău. „Comunicarea totdeauna este un lucru bun şi aduce la rezultate bune”, a subliniat oaspetele, menţionînd totodată că, urmare a discuţiilor cu preşedintele raionului Ungheni, au fost stabilite  „tangenţele şi punctele de interes comun” care pot exista între agenţii economici din raionul Ungheni şi din Republica Belarus. A fost creat „un tablou, care va permite stabilirea unor relaţii reciproc avantajoase” între aceştia.
Veaceslav Osipenko şi-a exprimat speranţa că pe 8-9 octombrie, cînd la Ungheni va avea loc Forumul investiţional, vor veni agenţi economici din Belarus, pentru a se întîni cu colegi de-ai lor de aici, pentru a discuta şi, eventual, a stabili relaţii de colaborare. „Sîntem puternici atunci cînd sîntem puternici economic”, a conchis dînsul.
În altă ordine de idei, ambasadorul a menţionat că belaruşii consumă cu plăcere, în permanenţă, legumele şi fructele moldoveneşti, precum şi produsele de vinificaţie. Potrivit unor calcule efectuate de experţii moldoveni, Republica Belarus ar putea consuma, la ora actuală, 25% din produsele de vinificaţie ale Republicii Moldova.
„Dezvoltarea relaţiilor economice între cele două state au un singur scop: asigurarea bunăstării celor două popoare, oricît ar suna de trivial această afirmaţie”, a conchis Veaceslav Osipenko, după care a subliniat: „Sînt convins că, colaborarea între Republica Moldova şi Belarus va fi puternică dacă se va baza pe legături la nivel regional”.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *