Ecouri

În numărul precedent al „Expresului de Ungheni” publicam o scrisoare semnată de Tatiana Zaiţev din Zagarancea, în care autoarea, în numele Asociaţiei părinţilor din localitate, se arăta îngrijorată de afirmaţiile ambasadorului ceh cu privire la construţia unei termocentrale în preajma acestui sat. Totodată, dînsa se arăta contrariată şi de poziţia preşedintelui raionului, Ion Harea, vizavi de acest subiect.
Imediat după publicarea scrisorii respective, ne-a parvenit şi un răspuns al preşedintelui raionului, pe care îl publicăm în rîndurile ce urmează.
Multstimată doamnă Tatiana Zaiţev,
În primul rînd, vă mulţumesc pentru activismul manifestat în discuţiile privind o eventuală construcţie a termocentralei în preajma satului Zagarancea. Vă mulţumesc mult şi pentru aprecierile pe care mi le-aţi făcut. Vreau să vă asigur: poziţia mea rămîne neschimbată. Termocentrala respectivă poate fi construită doar după ce îşi vor expune punctul de vedere toate instanţele de profil, dar, mai cu seamă, populaţia.
Sper să nu puneţi la îndoială faptul că o asemenea centrală ar putea asigura independenţa energetică a Republicii Moldova, dar nu cu orice preţ, mai ales prin afectarea sănătăţii oamenilor sau prin distrugerea florei şi faunei, adică provocarea unei catastrofe ecologice.
Paşii întreprinşi de actuala conducere a raionului pentru asigurarea securităţii energetice sînt, la ora actuală, alţii. E vorba de racordarea gazoductului Ungheni-Iaşi la gazoductul NABUCO, conexiunea reţelelor electrice ale raionului la reţelele electrice ale Uniunii Europene, examinarea căilor posibile de construcţie la Ungheni a unei staţii electrice pe bază de pelipeţi din producţie vegetală.
În ceea ce priveşte „exagerarea politică”, pot spune doar că „pietre” de felul celei de la Zagarancea au mai fost îngropate de liderul PCRM şi în multe alte localităţi ale Republicii Moldova în preajma alegerilor parlamentare.
În final, vreau să zic că sînt dispus la o discuţie sinceră şi directă cu asociaţia dumneavoastră, pentru a clarifica subiectele ce vă interesează în detalii şi definitiv.
Cu respect, Ion Harea,
preşedintele raionului


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *