Ai noştri la Vaslui. Romaniţa Toma a fost cea mai bună

După ce, anul trecut, a obţinut premiul I la prestigiosul festival “Cerbul de Aur junior” (România), iată că ungheneanca Romaniţa Toma, elevă la Liceul „Vasile Alecsandri”, şi-a mai adăugat un trofeu important în palmaresul său de tînără interpretă – Premiul Mare al Festivalului-concurs de muzică uşoară “Constelaţia necunoscută” de la Vaslui.
“A fost o surpriză neaşteptată, deşi am muncit foarte mult pentru a cîştiga. Prima dată am participat la acest concurs prestigios cu cinci ani în urmă. De fiecare dată m-am străduit să fiu din ce în ce mai bună şi iată că apogeul succesului a venit la o ediţie jubiliară – a 40-a. Sînt foarte mîndră de cele obţinute”, a declarat Romaniţa Toma.
Radio Iaşi menţiona, la 26 septembrie curent, că “trofeul festivalului „Constelaţia necunoscută”  a fost cucerit pe bună dreptate de tînăra de 18 ani Romaniţa Toma din Ungheni, Republica Moldova, care a interpretat o excelentă versiune în limba româna a melodiei „Molitva” din repertoriul sîrboaicei Marija Serifovic”. Pentru prestaţia avută, Romaniţei Toma i-a fost acordat şi unul dintre cele două premii ale Radio Iaşi. Tot ea, alături de sora ei mai mică, Lia-Letisia, a obţinut premiul I la secţiunea “Duete”, categoria mare.
De notat că la acest festival au participat şi alţi cîţiva membri ai Studioului “Romaniţe muzicale” din Ungheni, condus de Rodica Toma.
Alexandrina Potlog, care a concurat la secţiunea 5-9 ani, s-a ales cu o menţiune; Valeriei Marcu i-a fost înmînat premiul special “Orfeu”, iar duetul “Catharsis jr” (Cosmin-Ionuţ Toma şi Denis Raţă) au obţinut premiului I în categoria “Duete” 5-9 ani.
În categoria de vîrstă 10-14 ani, Lia-Letisia Toma a devenit deţinătoarea premiului II.
Pe scena Palatului Culturii “Constantin Tănase” din Vaslui, unde s-a desfăşurat Festivalul „Constelaţia Necunoscută”, au evoluat 83 de concurenţi. “A fost o competiţie strînsă, diferenţele între mulţi concurenţi facîndu-se la nivelul sutimilor. Faptul că notele celor şapte membri ai juriului au fost foarte apropiate între ele indică o recunoaştere colectivă a valorii tinerilor interpreţi”, transmitea Radio Iaşi pe 26 septembrie curent.
Potrivit ziarului “Monitorul de Vaslui”, “an de an, seriozitatea i-a caracterizat în egală măsură şi pe interpreţi, şi pe organizatorii festivalului respectiv, iar laureaţii au devenit nume cunoscute în programele posturilor naţionale de radio si televiziune”. Printre acestea se numără: Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu,Vlad Mereuţă, Marcel Pavel şi alţii. (L.B.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *