Activism şi implicare sportiă la frontieră cu Uniunea Europeană

Morana Smodla Krajnovic, director de proiect AED
Morana Smodla Krajnovic, director de proiect AED

Morana Smodla Krajnovic, director de proiect AED
Morana Smodla Krajnovic, director de proiect AED

Cele şapte localităţi ale raionului Ungheni din regiunea de frontieră cu Uniunea Europeană au toate şansele să se bucure, peste doi ani, de un activism sporit al populaţiei, iar experienţele lor de succes să se regăsească într-un Ghid de bune practici în elaborarea şi implementarea politicilor publice locale.
Acest fapt se va datora unui nou proiect, lansat la Ungheni pe 15 septembrie, în prezenţa unui public numeros. Este vorba de Proiectul „Cetăţeni activi pentru comunităţi prospere în regiunea de frontieră cu Uniunea Europeană”, care va fi implementat de Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă (CRDD) din Ungheni, fiind susţinut financiar de către USAID şi AED în cadrul Programului Consolidarea societăţii civile în Moldova.
„Este un proiect-pilot, un proiect de pionierat în ţară, un proiect inedit prin faptul că face conexiunea între autorităţile publice locale şi cetăţeni”, a menţionat Svetlana Ciobanu, directorul executiv al CRDD. Morana Smodla Krajnovic, director de proiect AED, prezentă la eveniment, şi-a exprimat satisfacţia pentru ceea ce a văzut la Ungheni: un public numeros şi interesat de a se implica. Dînsa a menţionat că Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă din Ungheni este unul dintre partenerii favoriţi ai instituţiei pe care o reprezintă, subliniind totodată că experienţa obţinută în cadrul proiectului va fi transmisă mai departe şi va servi ca un model pentru toată ţara.
Lansarea poriectului a fost salutată atît de preşedintele raionului, cît şi de primarii localităţilor ce vor beneficia de acesta. „E binevenit proiectul respectiv şi sînt mîndru că mă număr printre  participanţii la implementarea lui. Sînt primii paşi pentru a înnăbuşi dictatura şi frica din noi”, a remarcat Mihai Burlacu, primar de Zagarancea.
La finele evenimentului, a avut loc şi o conferinţă de presă, la care au participat reprezentanţi ai celor trei posturi locale de televiziune, precum şi ai „Expresului de Ungheni”.
Citiţi în numărul următor cum apreciază activismul cetăţenilor preşedintele raionului, Ion Harea, şi ce notă acordă dînsul acestuia; care este „cireaşa de pe tort” al proiectului, în viziunea Moranei Smodla Krajnovic, şi dacă managerul proiectului, Svetlana Ciobanu, chiar crede că după 24 de luni populaţia din cele şapte localităţi vizate va fi mult mai activă decît din alte părţi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *