Alexandru Ambros, bărbatul căruia îi place să mediteze

Funcţia actuală: primar de Ungheni
Principala trăsătură a mea de caracter: sinceritatea.Calitatea pe care o prefer la un bărbat: să fie foarte hotărît, să-şi ţină promisiunile, să fie foarte exact în ceea ce promite să facă.
Calitatea pe care o prefer la o femeie: în primul rînd, trebuie să fie înţeleaptă. Pe lîngă aceasta, să fie o bună gospodină şi feminină.
Ce apreciez cel mai mult la prietenii mei: am foarte mulţi prieteni. Majoritatea mi-au fost prieteni şi cu 20 de ani în urmă. Îmi place la ei felul în care apreciază şi iubesc viaţa, modul lor de a fi ceea ce sînt.
Ocupaţia mea preferată: atunci cînd am timp liber, în majoritatea cazurilor meditez, îmi fac planuri de viitor. Îmi place să mă autodocumentez.
Principalul meu defect: nu reuşesc să găsesc întotdeauna acel echilibru dintre lucru şi odihnă şi, respectiv, timpul care ar trebui să i-l ofer familiei.
Visul meu de fericire: visul meu din copilărie era să nu rămîn mult prea mic de statură. Deaceea făceam multe exerciţii, stăteam ore în şir atîrnat de bară, dormeam pe podea, mă rostogoleam prin iarbă. Acum, am o statură medie – 1,75 m. Un vis de al meu deja s-a împlinit. În general, visul meu este ca familia să-mi fie sănătoasă şi fiecare să-şi găsească un rost în viaţă.
Care ar fi cea mai mare nefericire a mea: pierderea celor apropiaţi.
Ce-aş fi vrut să fiu: în copilărie am dorit să fiu aviator. Mă pregăteam foarte intensiv şi serios de aceasta, dar n-a fost să fie. Oricum, orice om poate să se realizeze în diferite domenii. Important e ca să-l găsim pe cel unde vom rezista cel mai bine.
Ţara în care aş vrea să trăiesc: Republica Moldova, în oraşul meu natal, Ungheni.
Culoarea preferată: îmi plac toate culorile.Cred că viaţa de asta şi e frumoasă: că e multicoloră.
Floarea preferată: toate florile îmi plac, dar îmi pare deosebită floarea soarelui. Pe lîngă faptul că-i foarte frumoasă, e şi foarte înţeleaptă – se întoarce tot timpul după soare.
Pasărea preferată: papagalul, pentru că spune un număr limitat de cuvinte, le spune foarte clar, expresiv şi, de fiecare dată, răspunde exact la una şi aceeaşi întrebare.
Scriitorii preferaţi: Mihai Eminescu. Este omul care a trăit cu peste 150 de ani în urmă, dar a fost foarte clar în expresiile pe care le-a scris.
Eroul preferat: dacă este vorba de actori, îi prefer pe cei mai talentaţi, cum ar fi: Brad Pit, Will Smith, Bruce Willis.
Eroina preferată: Julia Roberts – este o femeie foarte talentată şi frumoasă.
Eroii din viaţa reală: toţi cei care încearcă să supravieţuiască în condiţiile actuale.
Băutura şi mîncarea preferată: vinul alb de la tătunea din beci şi toată mîncarea pe care o găteşte soţia mea, pentru că ea este o bună meşteriţă. Îmi place în mod special friptura cu mămăligă şi brînză de oi.
Ce detest cel mai mult: incopetenţa.
Calitatea care aş vrea s-o am din naştere: consecvenţa.
Cum aş vrea să mor: este devreme să mă gîndesc la lucrul acesta, pentru că mai am foarte multe de făcut. Mi-aş dori să mor împlinit şi satisfăcut de ceea ce am realizat în viaţă.
Starea de spirit actuală: lucrurile se vor schimba în bine.
Greşeli care-mi inspiră mai multă indulgenţă: pot să fiu indulgent faţă de greşelile care sînt recunoscute.
Deviza mea: perfecţiunea nu are un sfîrşit, lucrul acesta trebuie făcut permanent. Iar în funcţia pe care o ocup, una din devize ar fi: „Bate şi ţi se va deschide”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *