Lumina preşedinţilor

Aflîndu-se într-o vizită la Ungheni, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, ca şi predecesorul său, Vladimir Voronin, s-a arătat deranjat de iluminarea sălii mari a Palatului culturii. „Vreau să încerc să văd cine e acolo, la balcon, dar e greu – e prea întuneric”, a remarcat Mihai Ghimpu, în cadrul întîlnirii sale cu cetăţenii, pe 22 mai 2010.
„Nu mă simt bine, pentru că oamenii stau în sală în întuneric, iar cei de pe scenă sînt iluminaţi, de parcă ar fi artişti”, spunea Vladimir Voronin pe 3 martie 2009, în cadrul întîlnirii pe care a avut-o cu unghenenii (vezi „Expresul de Ungheni”, nr. 10 din 13 martie 2009).
Fiecare dintre cei doi preşedinţi însă a avut explicaţia şi comentariul său.
„Înţeleg că aşa era politica, că la hotare cu România trebuia să fie cît mai mult întuneric”, a spus Mihai Ghimpu, sîmbăta trecută.
“Nu ştiu ce face Bodolica (directorul Palatului culturii din Ungheni – nota redacţiei) aici. Noi, cum am aprins lumina în 2001, nu am mai stins-o niciodată”, menţiona, acum un an, Vladimir Voronin.
L-am rugat pe Gheorghe Bodolica, directorul Palatului culturii din Ungheni, să ne explice ce se întîmplă cu iluminarea sălii respective şi de ce-i deranjează pe preşedinţi lumina de acolo. „Sala mare a Palatului culturii este prevăzută strict pentru concerte, şi nu pentru întîlniri cu şefii  statului”, a răspuns dînsul, după care şi-a exprimat dorinţa ca persoanele oficiale să vină cît mai des pe la Palatul culturii, şi nu doar la întîlniri cu cetăţenii, ci şi pentru a se documenta în ce stare se află instituţia respectivă. „Sîntem gata să facem toate schimbările care se impun, inclusiv în ceea ce priveşte iluminarea, dar pentru toate acestea e nevoie de investiţii foarte mari”, a spus Gheorghe Bodolica.
Palatul culturii din Ungheni a fost construit cu 30 de ani în urmă, fără a fi efectuată, în toată această perioadă, vreo reparaţie capitală. În ultimii doi ani, datorită suportului financiar oferit de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) şi a insistenţei Primăriei Ungheni, a fost schimbat acoperişul, geamurile şi uşile exterioare, a fost reparat capital sistemul de încălzire. Pentru o renovare totală a Palatului culturii e nevoie de circa 20 milioane de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *