S-au despărţit, dorindu-şi unii altora succes

Conducerea organizaţiei teritoriale Ungheni a Partidului Liberal-Democrat din Moldova a demisionat. Pe 27 octombrie, a fost convocată o conferinţă de presă, la care preşedintele organizaţiei locale, Titu Armaşu, a anuţat despre decizia respectivă care fusese luată, de altfel, pe 21 octombrie.
„Membrii Consiliului politic raional al organizaţiei teritoriale a PLDM au hotărît să demisioneze din funcţiile pe care le deţin în cadrul organizaţiei teritoriale, din Consiliul politic naţional şi se retrag din rîndurile PLDM”, se arată în declaraţia semnată de 22 persoane şi dată citirii la conferinţa de presă. Potrivit lui Titu Armaşu, decizia respectivă a venit urmare a „atitudinii şi comportamentului neadecvat al unor lideri din conducerea PLDM faţă de organizaţia din Ungheni”.
Dînsul susţine că li s-au adus, de nenumărate ori, învinuiri nefondate, precum că organizaţia de la Ungheni nu are personalităţi. „I-am întrebat ce înseamnă personalităţi pentru ei, dar n-am primit nici un răspuns. Am propus conducerii partidului să ne întîlnim, să discutăm de unde şi cum a apărut această situaţie, de unde a apărut atitudinea negativă faţă de organizaţia locală, dar de fiecare dată am fost refuzaţi şi chiar ignoraţi”, a spus Titu Armaşu.
„Este dureros ce s-a produs şi că apărut această situaţie. Or, noi am organizat multe acţiuni, organizaţia de la Ungheni s-a implicat din primele zile în activitatea PLDM. Rezultatele noastre sînt pe faţă: avem sute de membri, am constituit organizaţia de femei, organizaţia de tineret. Eram entuziasmaţi, aveam o dispoziţie de lucru, dar… asta este viaţa. Nu se termină cu noi, nu se termină cu ei. Le dorim succes în continuare, iar noi vom fi acolo unde e nevoie de noi”, a mai spus dînsul.
Fiind întrebat care este formaţiunea pentru care vor opta foştii lideri locali ai PLDM, Titu Armaşu a spus că au venit propuneri de la mai multe partide, dar că vor adera la cel care are în programul său mai multe tangeneţe cu idealurile celor care au activat pînă mai ieri în PLDM. „Este exclusă vreo colaborare cu Partidul Popular Creştin Democrat şi cu cel al Comuniştilor”, a subliniat dînsul.
Fiind contactat telefonic, vicepreşedintele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, Mihai Godea, s-a limitat să spună doar: „E decizia foştilor colegi de la Ungheni şi noi am luat act de ea. PLDM este un partid democratic, inclusiv în activitatea sa internă. Adevăratul motiv pentru care au părăsit formaţiunea noastră îl vom afla doar atunci cînd aceştia vor adera la alt partid. Organizaţia teritorială de la Ungheni rămîne una puternică, vie, funcţională, dovadă fiind şi participarea la mitingul de protest faţă de politica falimentară a guvernării comuniste în agricultură, organizat de PLDM la Chişinău pe 26 octombrie. Eu le doresc succes foştilor noştri colegi”.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *