“Esti kontakt!”, au zis deputaţii

După ce au cutreierat satele raionului Ungheni, cei 20 de deputaţi comunişti au făcut, într-o şedinţă de totalizare, pe 16 septembrie, şi unele concluzii: ce le-a plăcut şi ce nu le-a plăcut din ceea ce au reuşit să vadă şi să audă ei în cele cîteva ore cît s-au aflat în teritoriu. Nu vom aduce numele deputaţilor, ci doar localităţile vizitate de ei.
Pîrliţa: “Mi-a plăcut, o impresie bună mi-a lăsat întîlnirea cu Ludmila Uscatu la liceul din localitate. Cînd vorbeşti în particular cu omul – esti kontakt”.
Sculeni: “O impresie bună mi-a lăsat primarul şi secretarul: se simte că sînt la curent cu toate problemele comunei, au legături strînse cu cetăţenii. La Sculeni totul e normal, dispoziţia oamenilor e normală, atitudinea e loială”.
Rădenii Vechi: “Primarul e ales pentru a treia oară consecutiv, are autoritate. Aici foarte multe probleme se rezolvă pozitiv. Cei de la Rădenii Vechi ne-au spus că puţină atenţie li se acordă de către Consiliul raional”.
Boghenii Noi: “O impresie foarte bună a lăsat doamna primar. Tot ce s-a făcut în satele comunei se datorează ei. Dînsa nu are nici o pretenţie faţă de conducerea centrală”.
Cetireni: “Dispoziţia oamenilor e bună, obiectele de menire socială – amenajate. Toate sînt pregătite pentru iarnă”.
Mănoileşti: “M-am convins: sînt patrioţi ai Moldovei”.
Zagarancea: “Datorită autorităţilor, datorită domnului primar, întîlnirea a fost productivă. În teritoriu s-a muncit foarte mult, s-o ţină tot aşa”.
Floriţoaia Veche: “Nu se simte ca satele de acolo să fie politizate”.
Buşila: “S-a făcut cîte ceva. Dar mi s-a făcut impresia că mă aflu acolo în anii 90”.
Teşcureni: “Oamenii au dispoziţie de lucru”.
Măcăreşti: “Pe vremea cînd preşedinte al raionului era Nicolae Gaviuc, instituţiile de aici (2 grădiniţe, punctul medical) au fost aduse în ordine. Dar casa de cultură e într-o stare deplorabilă. Autorităţile locale ar trebui să-şi răsuflece mîinecile şi să participe în proiecte”.
Concluziile privind concluziile deputaţilor comunişti le lăsăm pe seama cititorilor.
La aceeaşi şedinţă, pe lîngă multiplele critici aduse conducerii raionului, care nu este comunistă, s-au făcut auzite şi unele promisuni. E adevărat, puţine, dar, vorba ceea: mulţumim şi pentru atît.
Astfel, cineva dintre deputaţi a promis că se va implica personal pentru ca Centrul de sănătate din Pîrliţa să primească o maşină din cele 107 care vor fi aduse pentru instituţiile medicale din republică. În plus, va  examina trei cazuri privind relaţiile medic-pacient din această instituţie. Şi cel ce a vizitat Bumbăta a promis că va face o interpelare conducerii Căii ferate moldoveneşti, pentru ca staţia feroviară de aici să fie, în cele din urmă, iluminată. Ani în şir, bumbătenii coboară şi urcă în tren, în orele tîrzii, pe întuneric beznă. La întîlnirea cu profesorii de la Petreşti, unul dintre deputaţi a promis că în sesiunea de toamnă a Parlamentului va fi adoptat Codul educaţional. “Sper să fie realizată această promisiune”, a spus dînsul. Pentru că cineva din oraşul Corneşti a solicitat să fie deschis în localitatea respectivă un azil de bătrîni, deputatul a promis că va fi studiată chestiunea respectivă. Şi ultima promisiune: implicarea în urgentarea construcţiei gazoductului Bălţi-Ungheni.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *