Cei mai buni viitori specialiști din țară în meseria de zugrav și tencuitor, au fost desemnați

Concursul republican „Cel mai bun în meserie Zugrav/Tencuitor”, ajuns la cea de-a doua ediție, s-a desfășurat pe 11 aprilie în incinta Școlii Profesionale din Ungheni. Zece echipe din tot atâtea instituții de învățământ profesional tehnic secundar din țară și-au demonstrat competențele teoretice și abilitățile practice, în cadrul unei competiții intense, desfășurate pe parcursul a două zile.

Elevii au concurat în două probe – teoretică și practică – având posibilitatea să-și valorifice cunoștințele acumulate în domeniul tencuirii și zugrăvelii, pe parcursul anilor de studii. Ediția din acest an a fost posibilă datorită sprijinului oferit de o companie de materiale de construcții din Bălți, care nu doar a asigurat materialele necesare pentru desfășurarea concursului, dar a furnizat și suport metodologic. „Așteptările noastre au fost pe deplin atinse. Am fost mândră de toți și de fiecare în parte – atât de elevi, care au demonstrat cunoștințe solide și îndemânare practică, cât și de instructorii-maeștri care i-au ghidat cu multă dedicație”, a declarat Veronica Talpă, directoarea Școlii Profesionale din Ungheni.

Concursul s-a desfășurat în două etape, la fel ca și anul trecut. Lucrările practice au fost realizate în trei secții ale căminului instituției, unde au fost amenajate 10 locuri de muncă pentru echipe. Pe lângă sarcinile de bază, participanții au avut ocazia să asiste și la un master-class demonstrativ, unde li s-a prezentat aplicarea tehnologică a materialelor decorative.

Cei care au urmărit atent execuția lucrărilor și cunoștințele teoretice, au avut o misiune dificilă. „Am fost atent la lucrul în echipă, acuratețea lucrării, îndemânarea în utilizarea instrumentelor, dar și la partea teoretică. Mi-a plăcut foarte mult cum au lucrat elevii”, a spus Vitalie Mîsev, reprezentant al unei companii partenere.

Pe locul I s-a clasat echipa din Școala Profesională Hîncești. Elevele Andreea Pavlenco și Valeria Cristei au impresionat prin cunoștințele teoretice, abilitățile practice și lucrul în echipă. „Pentru noi, participarea a fost stresantă, dar interesantă. Ne-am străduit să colaborăm și am reușit să atingem criteriile cerute”, au declarat ele la unison. Ele au fost recompensate cu un certificat în valoare de 30 mii lei pentru achiziția de materiale de construcție, 6000 de lei în bani, dar și diplome de recunoaștere. „Din start, elevele au fost nesigure, dar am crezut în ele. Le-am încurajat și iată că rezultatele nu au întârziat să apară”, a menționat Maria Lipnevici, maestrul-instructor care le-a ghidat pe eleve.

Locul II i-a revenit echipei de la Școala Profesională din Criuleni. Echipa s-a remarcat la proba teoretică, dar și prin calitatea lucrării practice, fiind premiată cu un certificat în valoare de 20 de mii de lei și 5000 de lei pentru munca depusă. Pe locul III s-au clasat două echipe, cea de la Școala Profesională Ungheni și Școala Profesională Florești. Echipele au primit diplome și câte 4000 de lei, precum și câte un certificat în valoare de 10 mii de lei pentru procurarea materialelor de construcție.

Toate celelalte echipe participante au fost motivate cu câte o mie de lei, iar instructorii-maeștri au primit diplome și câte două puncte de performanță profesională.

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *