Începe campania electorală pentru turul doi a alegerilor prezidențiale

Imagine: ziarulnational.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că cei doi candidați care au trecut în turul doi pentru prezidențiale pot demara campania electorală, comunică moldpres.md.

Solicitată de agenție, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC, Rodica Sîrbu, a specificat că și în turul II al alegerilor prezidențiale, candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, inclusiv prin lansarea sau participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a bunurilor publice.

Autoritățile/instituțiile publice și cele asimilate nu pot transmite/acorda concurenților electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condițiile de egalitate.

Concurenții electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în termeni și condiții egale.

Conform sursei citate, agitația electorală va fi admisă doar până la data de 1 noiembrie.

CEC a anunțat că în urma alegerilor prezidențiale din 20 octombrie 2024, niciunul dintre candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor. Astfel, conform prevederilor legale, a fost stabilită organizarea în data de 3 noiembrie 2024 a turului doi al alegerilor pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Alexandr·Stoianoglo, desemnat de Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *