Cetățenii vor putea solicita compensații la facturi începând cu luna noiembrie

Autoritățile urmează să acorde compensații la căldură pentru sezonul de încălzire 2024-2025. Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, persoanele care doresc să beneficieze de compensații vor trebui să se înscrie în sistemul de compensații, care va fi lansat la începutul lunii noiembrie, scrie radiomoldova.md.

„Vreau să asigur toți cetățenii Republicii Moldova că și în această iarnă Guvernul va fi alături. Toți cetățenii vor avea posibilitatea să se înscrie în sistem pe parcursul lunii noiembrie, ba mai mult pot să înscrie și în luna decembrie și în luna ianuarie, doar că vor primi compensația în luna în care s-au înscris. Sistemul în acest an va fi mult mai eficient, avem acces la mai multe baze de date, am optimizat, am simplificat anumite aspecte, lucrăm acum foarte intens cu colegii noștri din prima linie, ei vor fi gata, vor fi aproape de cei care nu au acces la internet să îi ajute să se înscrie”, a declarat Buzu.

Alexei Buzu a mai precizat că deocamdată nu a fost stabilit bugetul pentru acordarea compensațiilor.

„Perioada rece a anului coincide cu doi ani bugetari. În acest an vom acorda compensațiile pentru luna noiembrie, pentru decembrie și restul se va achita în 20125, acum suntem în etapa în care discutăm bugetul pentru 2025, Sunt sigur că vom reuși, am reușit să mobilizăm bugetul pentru doi ani,

Amintim că, în perioada rece a anului 2023-2024, peste 792 de mii de gospodării s-au înregistrat la compensații din partea statului. În total, au fost alocate peste 2,5 miliarde de lei.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *