Elevii de la Colegiul de medicină din Ungheni au mers pe jos, spre o viață sănătoasă

„Mergem pe jos spre o viață sănătoasă!” – acesta a fost mesajul transmis de către Colegiul de Medicină Ungheni, care, pe 15 octombrie, a organizat un marș pe străzile municipiului, cu scopul de a sensibiliza și promova importanța mersului pe jos.

Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei mersului pe jos, sărbătorită pe 15 octombrie și a avut menirea de a încuraja populația să adopte un stil de viață activ. Elevii, împreună cu cadrele didactice și-au propus să parcurgă un traseu prestabilit și să atingă 32 de mii de pași, număr care corespunde cu vârsta pe care a împlinit-o Colegiul de Medicină pe 16 octombrie.

„Suntem împreună cu colegii mei pentru a arăta că ne pasă de sănătatea noastră și a celor din jur. Sperăm că astfel de inițiative vor fi organizate mai des, pentru că mișcarea este una dintre cele mai sănătoase activități, indiferent de vârstă”, ne spune Valeria Cruc, elevă în anul II. Iar Cristina-Anastasia Ciobanu, studentă în anul I, susține, la fel, că mersul pe jos este  o alternativă sănătoasă și accesibilă tuturor. „Ne-am străduit să demonstrăm oamenilor din Ungheni că mersul pe jos, combinat cu un stil de viață sănătos, contribuie semnificativ la menținerea sănătății. Mersul pe jos îmbunătăţește starea de sănătate în multe feluri: reduce riscul de boli cardiovasculare, ameliorează stresul, îmbunătățește tonusul muscular”, spune tânăra. „Mersul pe jos este cea mai simplă formă de mișcare pe care o putem face, nu necesită costuri suplimentare, dar are atât de multe beneficii pentru sănătate. Recomandăm tuturor să meargă cât mai des pe jos”, o completează colega ei, Evelina Olaru.

La marș s-au alăturat și alte instituții din municipiu, printre care Centrul de Sănătate Ungheni și Biblioteca Raională „Dimitrie Cantemir”, dar și grupa „Viorica” de la grădinița „Steluța”. „Mersul pe jos este singura terapie ale cărei efecte pozitive nu pot fi contestate. Este un exercițiu cu multiple beneficii, recomandat la orice vârstă. Apreciem inițiativa partenerilor noștri de la Colegiul de Medicina Ungheni pentru invitația de a ne alătura la acest marș de sensibilizare pentru promovarea unui stil de viață sănătos”, a menționat Natalia Boghean, șefă oficiciu la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir”.

La rândul lor, trecătorii au apreciat inițiativa celor de la Colegiul de Medicină. „Primul lucru de care mă întreabă fata mea atunci când mă sună, este câți pași am făcut în ziua respectivă. Mi-am descărcat aplicația în telefon și verific zilnic câți pași fac. Fac mișcare, mai ales că am deja o vârstă și anume prin mers, prin diferite activități, mă mențin activă și am grijă de sănătate. Este o idee minunată că elevii de la Colegiul de Medicină promovează mersul pe jos și mă bucur că au avut o astfel de inițiativă”, spune Lidia Leva, o locuitoare din Ungheni.

Marșul pentru sănătate a fost parte dintr-o serie de activități organizate pentru a marca cei 32 de ani de activitate a Colegiului de Medicină Ungheni. Printre alte evenimente desfășurate în această săptămână s-a numărat un târg de caritate, un concurs de mini-fotbal și o acțiune de donare voluntară de sânge.

„Ca lucrători medicali, ține de datoria noastră să promovăm un mod de viață sănătos”, spune Valentina Țîțu, directoarea Colegiului de Medicină.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *