Actele de identitate cu care poți vota în ziua alegerilor

Imagine simbol

În ziua alegerilor, cetățenii din țară și de peste hotare vor putea vota în baza buletinului de identitate sau a pașaportului, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), persoanele își vor putea exprima dreptul la vot în baza buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, care confirmă domiciliul sau reședința temporară a alegătorului pe teritoriul secției de votare.

Totodată, cetățenii vor putea vota în baza buletinului de identitate provizoriu cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova, domiciliul sau reședința temporară a titularului.

De asemenea, persoanele își vor putea exercita dreptul la vot în baza pașaportului cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat.

Alegerile prezidențiale se vot desfășura în această duminică, pe 20 octombrie curent. În aceeași zi, va avea loc referendumul republican constituțional. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *