Părinții care au transferat copii la o școală mai mare vor primi lunar alocații financiare

Imagine simbol, sursa: ipn.md

Părinții care au dorit să acceseze o școală cu mai multe oportunități pentru copiii vor primi lunar alocații financiare în valoare de 1000 de lei. În total, până la această etapă, peste 340 de copii au fost transferați la o altă instituție de învățământ cu un număr mai mare de 50 de elevi. Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lista beneficiarilor de alocație, atribuită în baza Regulamentului privind modul de acordare a alocației pentru creșterea accesului la studii de calitate, aprobat de Guvern, scrie radiochisinau.md.

Potrivit Ministerului Educației, plata alocației va fi efectuată începând cu luna următoare depunerii cererii, prin Î.S. „Poșta Moldovei”, despre aceasta beneficiarii urmând a fi informați de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

Transferul alocațiilor părinților/reprezentanților legali ai elevilor beneficiari va fi efectuat de către Ministerul Educației și Cercetării.

Alocația pentru sporirea accesului la studii de calitate se acordă pe un termen de doi ani, calculat din momentul înscrierii elevului în noua instituție publică de învățământ primar sau secundar (ciclul I și II). Alocațiile sunt neimpozabile și nu se vor acorda pe perioada lunilor iunie-august.

Transferul elevilor din școlile mici în școli mai mari aduce mai multe beneficii, inclusiv acces la resurse mai bogate cum ar fi laboratoare bine echipate, cabinete școlare dotate cu echipamente moderne, biblioteci mai mari și o gamă mai largă de materiale didactice. De asemenea, o școală mai mare oferă mai multe oportunități academice și performanțe îmbunătățite și un nivel mai ridicat de instruire, după cum ne arată și rezultatele PISA 2022.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *