Oamenii în etate de la Călărași nu au fost dați uitării

Sursa foto: Consiliul raional Călărași

A devenit o tradiție frumoasă ca pe data de 1 octombrie, la Azilul pentru Persoane Vârstnice și Persoane cu Dizabilități din orașul Călărași să fie sărbătorită Ziua Internațională a Oamenilor în Etate. Nici acest an nu a fost o excepție.

În această zi, la azil au venit invitați peste invitați, să le facă o bucurie celor rămași singuri cu bătrînețele lor. Au venit vicepreședinții raionului – Margareta Florea și Ion Revenco, viceprimarul orașului – Doina Harea, au venit preoți de la Mitropolia Basarabiei, membrii Consiliului Local de Tineri, elevi de la Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu”, micuții de la Grădinița ”Guguță” și mulți alți invitați.

Cu toții au adus daruri și vorbe de suflet pentru seniorii care și-au găsit aici nu doar adăpost, ci și alinare. Atmosfera a fost una emoționantă, iar vârstnicii s-au bucurat de fiecare melodie, dans, sau discurs rostit de oaspeții veniți la sărbătoarea dedicată lor.

Notă: Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 45/106. A fost inițiată în 1982 prin elaborarea unui Plan internațional de acțiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă. Planul a fost adoptat în acelaşi an de către Adunarea Mondială privind Îmbătrânirea şi aprobat de către Adunarea Generală a ONU.

 

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *