Două medicamente de uz veterinar au fost retrase din comerț

Imagine: ansa.gov.md

Două medicamente de uz veterinar au fost retrase din comerț. Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în urma unei investigați au identificate anumite serii de medicamente de uz veterinar neconforme.

„În urma investigării realizate într-un laborator acreditat din România, s-au identificat anumite serii de medicamente de uz veterinar neconforme cu indicațiile de pe etichetă și cu specificațiile din dosarele normative tehnice ale medicamentelor de uz veterinar. Astfel, medicamentul de uz veterinar „Fenbendazol 22,25, granulat, seria 17 din 03.07.2023, fabricat de SA „Farmavet”, și medicamentul de uz veterinar „Ivermectină”, pulbere microgranulată antiparazitară, seria 23 din 02.2024, fabricat de SRL „Medicamentum”, au fost constatate cu deficiențe la indicii de calitate”, transmite ANSA.

În acest sens, farmaciile veterinare, medicii veterinari și alți utilizatori de medicamente de uz veterinar sunt îndemnați să returneze producătorului aceste serii de medicamente, în caz că dispun de ele, deoarece prezintă deficiențe de calitate, siguranță și eficacitate și nu pot fi administrate în siguranță animalelor.

„Menționăm că, în rezultatul demersurilor efectuate, fabricanții SA „Farmavet” și SRL „Medicamentum” au demarat deja procedurile de rechemare a seriilor menționate. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor întreprinde măsuri pentru a permite plasarea pe piață doar a medicamentelor de uz veterinar eficiente, calitative și sigure, toate în scopul obținerii și plasării pe piață a produselor alimentare de origine animală inofensive și sigure pentru sănătatea omului”, se arată în comunicatul emis de Agenție

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *