Atenție! În spațiul public circulă un nou fals

Imagine: moldpres.md

Autoritățile atenționează asupra unei scrisori false care circulă în spațiul public, pretinzând a fi un răspuns din partea Comisiei Europene referitor la solicitările privind susținerea agriculturii din Republica Moldova, scrie moldpres.md.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a precizat că această scrisoare este un fals. El a explicat că „erorile de format și conținut confirmă că documentul nu provine de la o instituție oficială a Uniunii Europene”.

„Rugăm cetățenii și partenerii noștri din sectorul agricol să trateze cu atenție sursele de informare și să verifice întotdeauna veridicitatea informațiilor. Toate informațiile oficiale sunt comunicate exclusiv prin canalele noastre oficiale de comunicare și în colaborare cu instituțiile europene”, a menționat Daniel Vodă.

Pe 24 septembrie 2024, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și industriei Alimentare, a semnat scrisorile oficiale adresate celor 27 de miniștri ai Agriculturii din Uniunea Europeană, SUA, Canada, Japonia și Norvegia, solicitând sprijin pentru instituirea unui Fond de Dezvoltare și Solidaritate pentru agricultura moldovenească.

Inițiativa acestui fond a fost discutată anterior și în cadrul întrevederii cu Comisarul European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, aceasta fiind ca o reacție la provocările tot mai acute cu care se confruntă fermierii din Republica Moldova, afectați de seceta severă și schimbările climatice din ultimii ani.

Fondul de Dezvoltare și Solidaritate are drept scop sprijinirea financiară a fermierilor, modernizarea infrastructurii agricole, promovarea inovațiilor tehnologice și creșterea rezilienței la condițiile climatice extreme, care afectează productivitatea și stabilitatea agriculturii din țară.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *