Călărășenii sunt așteptați pe 27 septembrie să participe la campania „Donează sânge, salvează vieți”

Imagine: Primăria orașului Călărași

Primăria orașului Călărași susține în continuare Campania Națională de promovare și recrutare a populației, privind donarea voluntară de sânge și a componentelor sanguine. În acest context, călărășenii sunt invitați vineri, 27 septembrie 2024, începând cu ora 9:00, în cadrul Secției de transfuzie a sângelui de la Spitalul raional Călărași, să doneze sânge.

Iată de ce este important să donezi sânge:

  • Salvezi vieți: Sângele donat poate fi esențial pentru pacienții care suferă de boli grave, cei care au suferit accidente sau intervenții chirurgicale.
  • Beneficii pentru sănătatea ta: Donarea de sânge stimulează regenerarea celulelor sanguine și ajută la menținerea sănătății inimii.
  • Este un gest de solidaritate: Printr-o acțiune simplă, ai puterea de a transforma complet viața cuiva.

Fiecare picătură contează! Vino și tu să faci o diferență!

Persoanele eligibile care pot să doneze sânge sunt cei care au vârsta cuprinsă între 18-55 de ani, cântăresc minimum 50 kg și nu au probleme de sănătate.

Conform Deciziei Consiliului orășenesc, donatorii vor beneficia de 150 lei achitați în ziua donării, vor avea două zile libere: una în ziua donării și o zi suplimentară la concediu. Acest lucru va fi posibil doar la prezentarea buletinului de identitate.

”Chiar dacă nu poți dona, distribuie mesajul nostru pentru a ajunge la cât mai mulți dintre prietenii tăi!” „Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru ceilalți, rămâne pentru eternitate”, scriu repezentanții primăriei Călărași pe rețelele sociale.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *