Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a îndemnat astăzi cetățenii Republicii Moldova, care se află în Republica Libaneză și statul Israel, să manifeste vigilență în contextul destabilizării situației de securitate în regiunea Orientului Mijlociu și să evite călătoriile în aceste zone, informează moldpres.md.

„MAE reamintește cetățenilor despre existența avertismentelor de călătorie în Republica Libaneză și Statul Israel în condiții de securitate extrem de volatile și cu risc sporit de escaladare”, a precizat instituția.

În același timp, MAE recomandă cetățenilor să urmărească instrucțiunile autorităților militare și civile; să limiteze călătoriile în nord și sud; fără mari necesități sa nu părăsească domiciliul; în caz de tiruri, să se refugieze în adăposturi speciale.

În caz de necesitate, cetățenii pot apela la Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel: +972 52-7789772, în regim 24/7, sau pe paginile: istrael@mfa.gov.md sau israel.mfa.gov.md.

De asemenea, persoanele pot suna la linia de urgență a MAE: 0 80 090 990 sau la numărul +373 22 23 20 02. Apelul este gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

În ultimele zile, statul Israel a lansat mai mult atacuri aeriene asupra țintelor Hezbollah, care au provocat moartea a circa 270 de persoane. Totodată, câteva mii de oameni au fost răniți, printre victime fiind inclusiv lideri ai grupării.