Activitatea sanitar-veterinară va fi reglementată prin lege

Imagine simbol, sursa: zf.ro

Decretul de promulgare și Legea privind sănătatea animală au fost publicate în Monitorul Oficial. Noua lege, racordată la standardele UE, va intra în vigoare la data de 8 mai 2026, scrie moldpres.md.

Documentul are ca scop asigurarea standardelor înalte de sănătate animală și de sănătate publică prin stabilirea normelor de prevenire și control al bolilor transmisibile la animale și la om, realizarea siguranței  produselor alimentare, a hranei pentru animale și protecția teritoriului țării față de bolile infecțioase prin organizarea activității sanitar-veterinare.

De asemenea, prevede responsabilitățile în ceea ce privește sănătatea animală, măsurile de control al bolilor, cerințele privind utilizarea medicamentelor de uz veterinar, dar și norme de identificare și înregistrare a animalelor sau a unor produse de origine animală, precum și cele privind certificarea și urmărirea transportării acestora.

Noua lege reglementează și procedura de eliberare a autorizației sanitar-veterinare de funcționare, care va fi emisă de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *