„Viitorul european la tine acasă”. Un parc de relaxare și agrement a fost inaugurat la Unțești

Locuitorii satului Unțești au avut parte de o dublă sărbătoare, pe 31 august. În acea zi au marcat „Ziua Limbii Române”, dar și inaugurarea oficială a parcului „Viitorul European la noi acasă”.

Acest proiect ambițios a fost realizat prin intermediul Programului Național „Satul European”, ediția 2022, fiind un exemplu de succes al accesării fondurilor guvernamentale pentru dezvoltarea comunităților rurale.

Proiectul realizat în cadrul Programului Național „Satul European” și inițiat de administrația locală a demarat în decembrie 2022 și a fost finalizat 12 luni mai târziu. Noul parc oferă locuitorilor din Unțești un spațiu modern de recreere, o scenă cu copertină, trei foișoare și blocuri sanitare. Pe lângă acestea, au fost amenajate căi de acces către parc, iar spațiile verzi au fost îmbogățite cu arbori, arbuști și flori de diverse soiuri.

„Deschiderea acestui parc reprezintă viitorul nostru. Suntem recunoscători Guvernului Republicii Moldova că am fost selectați și am devenit beneficiari ai Programului Național „Satul European”. Astfel, și în acest an, am fost selectați în cadrul aceluiași program, pentru a reabilita clădirea Casei de Cultură”, a menționat Nicolae Sorotinschi, primarul satului Unțești.

La inaugurarea oficială a parcului, Serghei Cavca, parohul Bisericii „Tuturor Sfinților”, a oficiat o slujbă de sfințire a parcului, binecuvântând noul spațiu destinat recreerii tuturor locuitorilor, indiferent de vârstă.

„Satul nostru s-a schimbat odată cu apariția acestui parc amenajat frumos, îngrijit. Putem ieși cu prietenii sau familia să venim pentru a ne plimba, a discuta. Copiii mici pot să se joace în siguranță, iar cei mai în vârstă să se odihnească în foișor. Este o zonă pentru fiecare locuitor sau vizitator, care își dorește un pic de relaxare, mai ales că se deschide o priveliște extraordinară”, spune Sorina Zestrea, o tânără din localitate.

„Guvernul Republicii Moldova vine aproape în fiecare localitate ca să îmbunătățească condițiile de trai. Aici, la Unțești, avem un exemplu clar. Aici, întreaga comunitate, de diferite vârste, va avea un loc unde să-și petreacă frumos timpul liber și să se adune la diferite activități. Ne bucurăm că sunt create acele condiții și standarde de viață la nivel european și la noi acasă”, a menționat și Alexandru Gorea, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

De menționat că valoarea totală a proiectului se ridică la peste trei milioane de lei. Banii au fost alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională şi Locală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *