Republica Moldova va semna un acord de colaborare cu România pentru utilizarea rachetelor antigrindină și a dronelor

Imagine simbol, sursa: lerato.ro

Republica Moldova urmează să semneze un acord de colaborare cu România pentru utilizarea rachetelor antigrindină și a dronelor cu scopul protejării culturilor agricole împotriva fenomenelor meteorologice extreme. Subiectul a fost discutat de vicepremierul Vladimir Bolea cu secretarul de stat Sorin Moise din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României și cu reprezentanții companiei S.C. Electromecanica Ploiești S.A, în cadrul unei întâlniri la București, scrie zdg.md. 

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), partea română și-a exprimat deschiderea pentru sprijinirea acestor inițiative, recomandând elaborarea unui studiu de fezabilitate care să stabilească cele mai eficiente metode de implementare a acestor tehnologii în Republica Moldova.

Drept urmare, ministrul Vladimir Bolea a solicitat realizarea unui studiu comparativ cu recomandări specifice pentru Republica Moldova.

Totodată, s-a convenit asupra delegării unui grup de specialiști moldoveni la compania S.C. Electromecanica Ploiești S.A., pentru a efectua un schimb de experiență și a prelua bunele practici din România în domeniul intervențiilor active în atmosferă.

„În perioada următoare, va fi semnat un acord de colaborare între părțile implicate, care va facilita implementarea tehnologiilor de intervenție activă în atmosferă pe teritoriul R. Moldova, inclusiv lansarea rachetelor antigrindină”, se menționează în comunicat.

Vicepremierul Vladimir Bolea a întreprins pe 2 septembrie o vizită de lucru în România, unde a avut întrevederi cu Ștefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului al României, dar și cu omologul său, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României, Florin Barbu.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *