Armata Naţională marchează astăzi 33 de ani de existență

Imagine: zdg.md

Armata Naţională marchează astăzi 33 de ani de la înființare. În acest context, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a transmis un mesaj în care a mulțumit generațiilor de militari și angajați civili ai instituției pentru dăruire, curaj, profesionalism, responsabilitate și onoare, comunică MOLDPRES.

Șeful de la apărare a menționat că armata, care a fost creată la câteva zile de la proclamarea independenței Republicii Moldova, a fost şi va rămâne un pilon al societăţii, care de-a lungul timpului a trecut printr-o serie de reforme și pentru care pacea și siguranța cetățeanului a fost întotdeauna o prioritate.

„Armata Națională este, întâi de toate, despre oameni — bărbaţi și femei — dedicați jurământului de credință patriei, valorilor naționale și țării în care s-au născut. Armata Națională este despre cei care au stat la baza formării instituției de apărare și cei care, pe parcursul a 33 de ani, au contribuit la dezvoltarea acesteia. Datorită lor, Armata Națională a rezistat și și-a construit o imagine și un nume nu doar la nivel național, dar și peste hotarele țării. Armata Națională este despre militarii aflați la post, în unitățile militare, la centrele de instruire în țară, care știu să-și îndeplinească misiunile stabilite cu seriozitate și abnegație, în orice circumstanțe. Armata Națională este și despre militarii care se află în misiuni, departe de casă, unde, alături de contingentele altor state, contribuie la eforturile de menținere a păcii”, a spus oficialul.

Ministrul a menționat că „Armata Națională este și despre tinerii și tinerele care au ales să studieze în unica instituție de învățământ militar din țară, dar și despre sportivii militari, care, de-a lungul timpului, ne-au oferit numeroase motive de mândrie cu performanțele lor”.

„Cu prilejul aniversării a XXXIII-a de la crearea Armatei Naționale, le mulțumesc tuturor generațiilor de militari și angajați civili, de ieri și de azi, ai instituției pentru dăruire, curaj, profesionalism, responsabilitate și onoare. Recunoștință și admirație tuturor, dar și familiilor, care le sunt alături și îi încurajează necondiționat în toate eforturile. La mulţi ani, Armata Naţională”, a conchis Nosatîi.

Armata Națională a fost creată la 3 septembrie 1991, printr-un decret prezidențial.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *