CEC atrage atenția asupra necesității respectării unor cerințe pentru înregistrarea prealabilă

Înregistrarea prealabilă a alegătorului este respinsă în cazul în care de la aceeași adresă electronică au fost expediate mai mult de șapte solicitări. Cu precizări în acest sens vine Comisia Electorală Centrală (CEC), care atenționează că toate înregistrările care au fost efectuate cu încălcarea prevederilor legale vor fi respinse, transmite IPN.

CEC reiterează că alegători care se vor afla în afara țării în ziua referendumului republican constituțional și a alegerilor prezidențiale din 20 octombrie se pot înregistra prealabil pe platforma online „inregistrare.cec.md”.

Potrivit unor informații transmise Comisiei, precum și urmare  a verificărilor inițiate în privința înregistrărilor prealabile deja efectuate, au fost depistate cazuri în care, cu utilizarea aceleași adrese de email, au fost realizate mai multe înregistrări decât este prevăzut de cadrul normativ.

„Autoritatea electorală solicită cetățenilor să utilizeze cu bună credință posibilitatea de a se înregistra prealabil, pentru a oferi o imagine corectă privind numărul de cetățeni aflați peste hotare. În același timp, recomandă cetățenilor să nu dea curs oricăror încercări de a compromite buna organizare a alegerilor”, se menționează într-un comunicat de presă.

Autoritatea electorală mai precizează că alegătorii care se înregistrează pentru a vota în afara țării vor fi excluși din listele electorale de bază, iar dacă în ziua alegerilor se vor prezenta la secția de votare de la locul de trai vor putea vota pe lista suplimentară.

Până în prezent, 9 700 de persoane s-au înregistrat prealabil pe pagina CEC. Termenul limită este 6 septembrie.

Termenul limită pentru înregistrarea prealabilă este 6 septembrie 2024.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *