Permisele de conducere din Republica Moldova și Spania vor fi recunoscute reciproc

Foto simbol. Sursa: ipn.md

Permisele de conducere din Republica Moldova și Spania vor fi recunoscute reciproc. Acordul va intra în vigoare la 29 septembrie 2024, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Republica Moldova și Regatul Spaniei au finalizat procedurile interne necesare pentru a aplica acordului de recunoaștere reciprocă și conversiune a permiselor naționale de conducere.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova cu reședința în Spania își vor putea preschimba permisele de conducere moldovenești în spaniole fără a susține probe teoretice sau practice, dacă acestea au fost obținute până la intrarea în vigoare a acordului.

Persoanele care vor dori să obțină echivalentele spaniole din categoriile C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D și D+E vor trebui să realizeze un test de control al aptitudinilor și comportamentului într-un circuit închis și un test de conducere pe drumuri publice deschise traficului general.

Aintim că decizia de a recunoaște reciproc permisele din Moldova și Spania a fost votată la data de 15 mai de către Guvern.

Imagine: Ministerul Afacerilor Externe

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *