Azi se vor înregistra maxime de +36 grade. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu un îndemn către cetățeni

Sursa foto: impact.ro

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă cetățenii să evite expunerea îndelungată la razele solare și avertizează asupra pericolului sporit de incendii. Avertizările vin în contextul Codului Galben de caniculă emis de meteorologi, comunică Moldpres.

Potrivit avertizării emise de Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33..+36°C.  Totodată, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii să evite expunerea îndelungată la razele solare, în special în orele amiezii. Oamenii sunt rugați să consume suficientă apă, să poarte haine lejere de culori deschise, precum și să utilizeze mijloacele de protecție solară în cazul ieșirii.

În perioada caniculară, o atenție deosebită trebuie să fie acordată regulilor de siguranță și comportamentului în timpul scăldatului. IGSU avertizează repetat cetățenii, că scăldatul se permite doar în locuri autorizate și amenajate cu stații de salvare.

De asemenea, în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, cu scopul evitării producerii incendiilor de vegetație, care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului  deschis, în preajma lanurilor cu cereale, precum și locurilor de agrement. Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *