Explozie de energie, muzică și implicare de Ziua Internațională a Tineretului la Ungheni

Ziua Internațională a Tineretului (ZIT) a fost marcată la Ungheni. Aici tinerii din comunitate au avut oportunitatea de a se implica într-o serie de activități dedicate lor, dar și de a urmări un program artistic de excepție. Evenimentul, desfășurat în parcul Micul Cluj, a adunat tineri din toate cartierele orașului, dar și ale raionului Ungheni, pentru a celebra tinerețea, implicarea și aptitudinile lor.

Pe scena amenajată în parcul „Micul Cluj” au urcat colectivele artistice de la Palatul de Cultură, alături de artiști precum Emira, Cristian Porcari, care au reușit să încălzească atmosfera prin piese bine-cunoscute și dansuri energice. Pezza Butnaru, unghenean și deținătorul a 9 recorduri Guiness la instrumente de percuție, efectuând 15 bătăi la tobe într-o singură secundă, a oferit celor prezenți un master – class la tobe.

„Un eveniment încărcat de energie, jocuri, distracție, muzică de calitate și, pur și simplu, de oameni minunați care s-au adunat pentru a sărbători Ziua Tineretului. Am început cu o serie de quizz-uri, diferite jocuri individuale și de grup. Am încercat să le oferim tinerilor o doză de energie, după care i-am răsplătit cu un concert extraordinar. Tinerii s-au implicat la maxim, s-a transmis și s-a simțit o energie aparte”, a menționat Elena Burlacu, directoarea Centrului Municipal pentru Tineri Ungheni.

Programul variat, care a inclus jocuri, concursuri și premii, a transformat o simplă după-amiază de duminică într-o sărbătoare a tinereții și a energiei. „Cu siguranță, ziua de 12 august a fost instituită pentru a da valoare tinerilor și pentru a-i motiva să se implice mai mult în viața socială, economică și culturală. Ungheniul se mândrește cu numărul mare de voluntari care se implică în viața socială a orașului, făcându-ne cunoscuți la nivel național și internațional”, a declarat și Eduard Balan, viceprimarul municipiului Ungheni.

Tinerii prezenți au profitat din plin de oportunitățile oferite. Entuziasmul tinerilor a fost evident pe parcursul întregii zile. „Suntem foarte nerăbdători, în special, să vedem evoluția artiștilor care vor urca pe scenă. Atmosfera de aici e foarte plăcută, sunt multe oportunități și activități dedicate tinerilor și, de ce nu, sunt oferite șanse de a câștiga și premii. Pe scurt, o după-amiază extraordinară cu și pentru tineri”, a subliniat Nicoleta Ciumac, o tânără prezentă la eveniment. Iar Lavinia Ciobanu, o altă tânără care s-a implicat activ în toate activitățile propuse de voluntarii Centrului Municipal pentru Tineret, a declarat că s-a sim-țit foarte bine pe tot parcursul după – amiezii.

„La organizarea acestui eveniment am lucrat destul de mult. Inițial, am avut idei pentru mai multe probe și echipe, după care am ales câteva dintre ele, considerând că ar fi cele mai interactive pentru participanți. A fost o experiență extraordinară, mai ales că am lucrat în echipă și, cel mai important, ne-am gândit la tineri și la modul în care ei vor petrece timpul liber, într-un mod cât mai distractiv”, a adăugat și Cristina Morozan, lucrător de tineret la Centrul Municipal pentru Tineri.

De notat faptul că, în acea zi, Centrul Municipal de Tineret a împlinit un an de activitate.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *