Blocul politic „Victorie” nu va participa la referendum. CEC a refuzat înregistrarea acestuia

Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat să înregistreze blocul „VICTORIE – ПОБЕДА”, controlat de Ilan Șor, pentru participare la referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Decizia a fost luată la ședința din 7 august. Totodată, Comisia a decis să sesizeze Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru a-i verifica pe unii membri ai blocului. Cei din urmă, potrivit CEC, nu ar fi depus declarațiile de avere, scrie newsmaker.md.

Pe 7 august, Comisia Electorală a examinat solicitările blocului „VICTORIE – ПОБЕДА” – format din partidul „Renaștere”, partidul „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, partidul „Șansă” și partidul „Victorie” – de a fi înregistrat pentru participare la referendum, precum și la alegerile prezidențiale.

„Denumirea blocului electoral nu poate fi identifică cu denumirea altor partide. (…) Pe ANI lipsesc declarațiile persoanelor care fac parte din partidele vizate, cu excepția persoanelor din partidele „Victoria” și „Renaștere”. (…) Transferul de imagine al unui partid politic declarat neconstituțional nu poate fi acceptat de autoritățile de resort”, a declarat vicepreședintele CEC, Pavel Postica, citat de NewsMaker.md.

Într-un final, CEC a decis să refuze înregistrarea blocului și să sesizeze ANI în vederea verificării celor constate. 6 membri CEC au votat pentru, o persoană a votat împotrivă. Doi membri CEC nu au participat la vot.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *